Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Digital Photography & Imaging Digital Photography & Imaging
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Solved: Windows Scanner & Camera wizard


(!)

Digidave's Avatar
Digidave Digidave is offline
Member with 269 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Intermediate
28-Apr-2006, 01:03 PM #1
Solved: Windows Scanner & Camera wizard
I went to plug in my camera into the USB plug & turned it on. Now, normally the Scanner & Camera wizard would pop up & I could import my pics to my computer running Windows XP Home Edition. The computer recognizes the camera, because I get the sound you normally get & the icon in the system tray that you click on to saftly remove Hardware. When I go into "My Computer" The camera shows up as "Removable Disc H". I right clicked and went into Properties>Auto Play & made sure that it was to transfer all picture files to computer using the Windows Scanner & Camera Wizard. That did no good. What more can I do or check. The camera is a Sony Cyber-Shot DSC-V1 if that helps. I just want the ease of the wizard coming up automatically to transfer my pics.
buck52's Avatar
Account Disabled with 8,373 posts.
 
Join Date: Mar 2001
Location: Mass.
28-Apr-2006, 07:38 PM #2
If it worked correctly before... as you say

What have you done/installed that could have caused the problem?

Does the camera show as a removeable drive in My Computer?

buck
slipe's Avatar
Member with 6,832 posts.
 
Join Date: Jun 2000
Location: Tampa Bay
28-Apr-2006, 07:40 PM #3
Go back to AutoPlay. Select “Pictures”. Check “Select an action to perform”. Highlight “Copy pictures to a folder on my computer using the Scanner and Camera Wizard”. Apply before you OK.
Digidave's Avatar
Digidave Digidave is offline
Member with 269 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Intermediate
28-Apr-2006, 10:57 PM #4
I appreciate your responses. I haven't installed or downloaded anything. Certainly nothing that would change this behavior. As previously stated, yes it shows up as "Removable Drive H".

Slipe: Yes I did do that before hiting Okay. I also rebooted when finished doing it. Just to make certain that Windows saved all my settings.

I would appreciate any more suggestions anybody has. Maybe a registry change or something? I wouldn't be afraid to make changes to the registry if I was givin' some direction.
Palustris's Avatar
Palustris Palustris is offline
Computer Specs
Member with 38 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Beginner
29-Apr-2006, 11:26 AM #5
Not a lot of help I know, but this is the most frequently asked question on all Forums. So far I have not found an answer which works, not even on the official Microsoft site.
Digidave's Avatar
Digidave Digidave is offline
Member with 269 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Intermediate
29-Apr-2006, 11:33 AM #6
Quote:
Originally Posted by Palustris
Not a lot of help I know, but this is the most frequently asked question on all Forums. So far I have not found an answer which works, not even on the official Microsoft site.
Yea, I hear the there. Going to be one of those minor frustrations that you just have to deal with.
buck52's Avatar
Account Disabled with 8,373 posts.
 
Join Date: Mar 2001
Location: Mass.
29-Apr-2006, 01:31 PM #7
another thought

After transfering to the computer are you formating the card in the camera before taking more pictures, or just overwriting the old pictures...

if not try that... either with that card/memory stick formated or a new card/memory stick formated...see if the wizard awakens...

buck
Palustris's Avatar
Palustris Palustris is offline
Computer Specs
Member with 38 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Beginner
29-Apr-2006, 02:57 PM #8
Changed the camera, not that long ago and it had a new card in it, no effect, the wizard still does not appear.
Another point is that the Scanner is not recognised either, but if one uses the Scanner software then there is no problem.
Running the Device Manager Fault finder produces a report of no faults, too.
Palustris's Avatar
Palustris Palustris is offline
Computer Specs
Member with 38 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Beginner
29-Apr-2006, 03:37 PM #9
http://www.fujifilmusa.com/JSP/fuji/...cucatid=664276
Not sure if this allows links like this, but this is the answer given on the Fugi site to this problem.
Palustris's Avatar
Palustris Palustris is offline
Computer Specs
Member with 38 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Beginner
29-Apr-2006, 03:47 PM #10
Sorry to do it like this, but this is Microsofts Autofix Repair thingy
http://www.microsoft.com/downloads/r...DisplayLang=en
Digidave's Avatar
Digidave Digidave is offline
Member with 269 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Intermediate
30-Apr-2006, 10:26 AM #11
Quote:
Originally Posted by Palustris
Sorry to do it like this, but this is Microsofts Autofix Repair thingy
http://www.microsoft.com/downloads/r...DisplayLang=en
This Worked!!! Thanks for the link Palustris. After the pain of Validating Windows & all that crap, I got to the Autoplay fix. Downloaded it, plugged in & turned on my camera, then ran the Autoplay fix wizard. Works like a charm now.
buck52's Avatar
Account Disabled with 8,373 posts.
 
Join Date: Mar 2001
Location: Mass.
30-Apr-2006, 10:35 AM #12
Sorry I didn't post that Digidave...I figured you had already tried it...

unfortunately it only works about half the time....

glad it worked for you and thanks for posting back

buck
Palustris's Avatar
Palustris Palustris is offline
Computer Specs
Member with 38 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Beginner
30-Apr-2006, 11:47 AM #13
Glad it worked for you, it certainly did not for me.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑