Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Digital Photography & Imaging Digital Photography & Imaging
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

My camera is not recognized


(!)

123kkc's Avatar
123kkc 123kkc is offline
Junior Member with 4 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2006
21-Nov-2006, 11:12 PM #1
My camera is not recognized
Suddenly my camera is not recognized when I connect it to my computer. I've uninstalled and reinstalled several times. I'm totally frustrated and need some help. I've spent hours trying to resolve this. Can anyone help?

I've had my Fuji Finepix F700 for a couple of years. Never a problem till now. I love this camera. Running Windows XP SP2. Fuji site says it's a Windows autoplay issue. Can't figure out how to access that and since the camera isn't being recognized, not sure that's really the issue.
ChuckE's Avatar
Member with 2,310 posts.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Redondo Beach, CA
Experience: Advanced
21-Nov-2006, 11:37 PM #2
How are you connecting the camera to your computer?
And what makes you so sure it isn't the connection (the cable or the interface) that is giving you the problem?
wilson44512's Avatar
Computer Specs
Member with 2,357 posts.
 
Join Date: Mar 2006
Experience: Intermediate
22-Nov-2006, 02:58 AM #3
since you had this camera a couple of years old. try going to the cameras web site an getting a newer driver. an uninstall the old 1 an install the new one. try here

http://www.fujifilm.com/products/dig...x.html#windows
123kkc's Avatar
123kkc 123kkc is offline
Junior Member with 4 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2006
22-Nov-2006, 08:09 AM #4
Quote:
Originally Posted by ChuckE
How are you connecting the camera to your computer?
And what makes you so sure it isn't the connection (the cable or the interface) that is giving you the problem?
ChuckE - I am connecting with a USB cable. I am sure because I've tried a couple of different USB connection configurations and other hardward works from those same connections.
123kkc's Avatar
123kkc 123kkc is offline
Junior Member with 4 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2006
22-Nov-2006, 08:10 AM #5
Quote:
Originally Posted by wilson44512
since you had this camera a couple of years old. try going to the cameras web site an getting a newer driver. an uninstall the old 1 an install the new one. try here

http://www.fujifilm.com/products/dig...x.html#windows

I have done that too.
wilson44512's Avatar
Computer Specs
Member with 2,357 posts.
 
Join Date: Mar 2006
Experience: Intermediate
22-Nov-2006, 12:10 PM #6
did you try going into the control panel clicking on the scanner an camera icon. an then clicking add device. an try to install it that way?
slipe's Avatar
Member with 6,832 posts.
 
Join Date: Jun 2000
Location: Tampa Bay
22-Nov-2006, 12:10 PM #7
“Autoplay” would be an indication of a completely different problem than the computer not installing the camera. A fault in autoplay would involve a download box not opening or software not opening when the camera is attached. That is a completely different thing from the camera uninstalling itself and not being recognized by Windows.

Clarify some things:
Confirm the camera worked on your current computer and then quit.
Does the camera show as a “removable drive”, “camera” or whatever in My Computer with the camera attached and turned on? Did it ever?
What are you uninstalling and reinstalling?
How did you access the photos when it was working?

It is unusual for a camera to have XP drivers to reinstall.
123kkc's Avatar
123kkc 123kkc is offline
Junior Member with 4 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2006
22-Nov-2006, 12:37 PM #8
wilson44512 - Yes, I've tried adding it from the control panel and this is what happens: I select FUJIFILM in the manufacturers list. The only model listed is FujiFilm MX-700 Digital Camera. I click the Have Disk button. I browse to my installation cd that came with my camera. Then I get a screen with no manufacturers and no models but there is another Have Disk button. If I click it and browse again to the installation CD (the USB Drivers folder) I am again returned to the empty screen of choices. Since there are no choices, I cannot continue. The next button is grayed out.

slipe - The camera has worked for a least a couple of years without fail and has now quit. No removeable drive appears when I plug it in via the USB. Instead I get the New Hardware Found screen. And yes, I used to see it as another drive. I have been uninstalling and reinstalling the software that came with the camera from Fuji. Previously all I had to do was connect to get the FinePix Viewer to appear and download the pics.

I appreciate all your help, but after more than 10 hours of troubleshooting I'm giving up and going to buy a card reader. Hopefully that will work. ??
wilson44512's Avatar
Computer Specs
Member with 2,357 posts.
 
Join Date: Mar 2006
Experience: Intermediate
22-Nov-2006, 01:02 PM #9
i looked up the specs for that camera an notice it takes a xD-Picture Card. if this camera still takes pictures. what you could do is get a usb card reader. an transfer your pictures that way. this link shows some that will work. its Compatible with. your card

http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1089890680128

http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1089890487405
buck52's Avatar
Account Disabled with 8,373 posts.
 
Join Date: Mar 2001
Location: Mass.
22-Nov-2006, 03:32 PM #10
did you do anything you can think of that would cause this?

buck
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑