Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Games Games
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Planetside - Video Problems And Crashes.


(!)

dappsjsy's Avatar
dappsjsy dappsjsy is offline
Junior Member with 1 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: May 2007
19-May-2007, 10:31 AM #1
Planetside - Video Problems And Crashes.
Hi, i have recently paid for and installed Sony's Planetside on my pc.
The game will run fine for approximatly 5-10 minutes before certain environment objects, (floor, buildings, the odd tree) loose all texture and turn solid white. Once this happens i have about 1 minute before the system;
a)freezes completly (forced manual restart)
b) crashes to desktop with distorted resolution and color scheme (forced manual restart)
or
c) BSOD with a "ati2dvag.dll" caught in an infinite loop error message

To try and solve the problem i have done;

all virus/spyware checks- using adaware and trend pc-cillin AV.
Reinstalled latest video drivers / rolled back drivers.
Reinstalled Planetside.
updated direct x.
cleaned out the case of all dust and crap.
run game with external fan blowing on system.
reinstalled latest soundcard drivers.
run the game on absolute lowest settings.(same results)
turned hardware accell for sound and video down.
run the game after a clean startup (no other programs running....same result)

So the PC i have is a dell dimension 8400 with a radeon x800 XT , all additional information can be seen in the attached dxdiag text file. (see below)
I have had the system for maybe 2 years now and have never had any problems running CS, CS Source, Half Life 2, World of Warcraft, Mohaa, COD Battlefield 2, UT2004 and others.

Ok so ive tried to list as much information as possible, if you need anymore just let me know.
very many thanks in advance.
/dapps
Attached Files
File Type: txt DxDiag.txt (48.5 KB, 201 views)
Brewdragon24's Avatar
Brewdragon24 Brewdragon24 is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Aug 2007
11-Aug-2007, 01:52 AM #2
Same Problem
I have had the same problem and have done everything the same he has, i have a Rad 9800 btw, hopefully someone has an answer ot the issue
rekar's Avatar
rekar rekar is offline
Junior Member with 24 posts.
 
Join Date: Jul 2007
Location: El Paso, Texas
Experience: Intermediate
11-Aug-2007, 04:53 AM #3
Hmm, Ive had problems with certain games with many ATI cards myself. Have you checked Sony's Video Card compatibilty list? Im sure they have it under the System Requirements...
Brewdragon24's Avatar
Brewdragon24 Brewdragon24 is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Aug 2007
11-Aug-2007, 01:35 PM #4
Well i have had planetside for over 2 years, and have been using the same video card on the same computer to play the game, but the game has only recently bugged out on me although i will go check the list
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑