Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Games Games
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Empire Total War Crashing


(!)

maracles's Avatar
maracles maracles is offline
Computer Specs
Member with 298 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2006
04-Mar-2009, 05:42 PM #1
Empire Total War Crashing
I bought Empire Total War today and it appears to work fine for 45-60 mins after which It crashes. There is no blue screen simply a windows error message saying the program needs to close, on further inspection I get the following problem signature:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Empire.exe
Application Version: 1.0.0.0
Application Timestamp: 49a5aaec
Fault Module Name: Empire.exe
Fault Module Version: 1.0.0.0
Fault Module Timestamp: 49a5aaec
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 005c43c5
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional Information 1: fd00
Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
Additional Information 3: fd00
Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

My GFX card does not appear to overheat. This is incredibly frustrating and it has already crashed 3 times!! Can anyone help?

Thanks
Klompie123's Avatar
Klompie123 Klompie123 is offline
Junior Member with 5 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Advanced
16-Mar-2009, 11:59 AM #2
I have the same problem. I have a new computer will all the newest hardware (for as long as it last ) and installed vista 64bit.

Mine keeps crashing after I have concurred to much land...

Here is the error... Hopefully a new update will fix this...



Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Empire.exe
Application Version: 1.0.0.0
Application Timestamp: 49b7b98b
Fault Module Name: Empire.exe
Fault Module Version: 1.0.0.0
Fault Module Timestamp: 49b7b98b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00788923
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1043
Additional Information 1: fd00
Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
Additional Information 3: fd00
Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

If anyone has an idea let me know.
Thanks!
BarryEvans's Avatar
BarryEvans BarryEvans is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Intermediate
20-Mar-2009, 02:48 AM #3
I also have this problem, but it doesnt seem to happen too frequently. The last time it happened it corrupted my autosave. I think its just a cae of waiting for a game update to fix it, something very similar happened on Medievil 2 until they patched the game.
Klompie123's Avatar
Klompie123 Klompie123 is offline
Junior Member with 5 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Advanced
20-Mar-2009, 03:10 AM #4
I think your right... Checking each day for an update

Cheers
gatewaypc700's Avatar
gatewaypc700 gatewaypc700 is offline
Computer Specs
Member with 553 posts.
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Zealand
Experience: Advanced
20-Mar-2009, 03:25 PM #5
Until the new update is released, try turning the settings down a bit.
James
potent's Avatar
potent potent is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Mar 2009
20-Mar-2009, 10:15 PM #6
I just started geetting the same thing.

Although I can't imagine its to do with the graphics, I've been playing it for quite a bit since getting it 4 or 5 days ago, I'm in the 1730's now, Sweden claimed war on me so I went to invade... I took over a region, - norway, then some towns and was on my way to taking their main town... I hit end turn, and it cycles through the turns, it does exactly the same thing every time... France move, spain move, then it cycles through the rest, Russia move around a bit, then Sweden move all their men away from mine, and by the time it gets to the pirates it will crash, 3 times in a row now... its quite odd :/

' If ' and I hope it does, this patch fixes it, anyone know when it will be out?
Really enjoy the game, I'm hopin when I go back on it again sometime tomorrow it will work fine, but having read this I doubt it
gatewaypc700's Avatar
gatewaypc700 gatewaypc700 is offline
Computer Specs
Member with 553 posts.
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Zealand
Experience: Advanced
21-Mar-2009, 05:38 AM #7
Man this game has wrecked the sieres!?
Did the lower setting work?
potent's Avatar
potent potent is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Mar 2009
21-Mar-2009, 01:13 PM #8
I went on today, instead of continuing, I chose to load from the save I had before the auto save, so second form last save... which was 1724, which was a setback but I went with it... it actually got past the mark it would CTD, I was chuffed, and would suggest it to anyone if they have another save on the same game a few years earlier, it didnt crash to desktop for me anyway...

So I'm going along fine, I've taken over all of Sweden, and now focusing building another army to attack Gibraltar/Spain/France.. I was well happy as I'd got aload of agents and a shed load of new ships and military improvements. Was looking forward to it and felt untouchable... by the time it got to 1938, It cycled through everyone elses turn... it came round to my turn, I clicked all the news things on the bottom left, as soon as I clicked the last one the game froze.. didnt crash to desktop, just froze n wouldnt work again... I loaded the same point (as at this stage I hadnt saved recently, at all even as I felt comfortable that it wouldnt mess up again) so now its pretty much messed my game up..

I'll have to start again, which I won't right now, cause I think its a waste of time putting your time into it only to get f'ed over, but I may if I get that bored.

Really quite dissapointed tbh, I don't know whats worse, the fact its a great game to play and I have not been into such a game like this in ages, yet is hugely let down by it doing this to me, or the fact it waits till ages to crash on you... it couldnt just crash after 4 turns, its after 30,40, sometimes even 60 and more for others. I looked on google, even found the main games forums and a mega thread about people havin this problem, not one person to do with the game seems to have replied to anything. What a joke, nothing else to say really. Just hope theres some help for this soon
Klompie123's Avatar
Klompie123 Klompie123 is offline
Junior Member with 5 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Advanced
23-Mar-2009, 02:50 AM #9
I have tried al lot of different settings with the video card none work... I think it's really a software issue...

To bad that Sega doesn't beta test it's games properly... The always have this problem look at Football Manager when the bring it on the market you know they will release a patch or 3 in the firts 3 months hehe.

Cheers
BarryEvans's Avatar
BarryEvans BarryEvans is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Intermediate
24-Mar-2009, 01:58 PM #10
It appears to be a problem with the autosave facility built into the game. Saving regularly appears to help the problem a little. If it crashes you can always go back to a main save rather than loading the corrupted autosave.
Klompie123's Avatar
Klompie123 Klompie123 is offline
Junior Member with 5 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Advanced
24-Mar-2009, 04:26 PM #11
you might be right, however at some point it keeps crashing...
BarryEvans's Avatar
BarryEvans BarryEvans is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Intermediate
25-Mar-2009, 06:11 PM #12
Patch released today which fixes among other things the save/load problems. I've played using it and the game no longer crashes
Klompie123's Avatar
Klompie123 Klompie123 is offline
Junior Member with 5 posts.
 
Join Date: Mar 2009
Experience: Advanced
30-Mar-2009, 01:58 AM #13
I started a new game and now it also seem to work fine...
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2