Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

General Security General Security
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Solved: Avast keeps blocking Facebook, etc


(!)

wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
11-Apr-2011, 04:52 PM #1
Solved: Avast keeps blocking Facebook, etc
OK So I got up this morning, got on my PC, and tried to go to Facebook. Immediately I get a little red box pop up from Avast! saying that it detected a trojan and aborted my connection. Firefox then proceeds to show me a "Connection was reset" page. Awesome right?

Assuming FB was just having issues, I tried going to IMDB.com. Same result. Then YouTube. Same deal. Craigslist works fine, and so does Google, but about 50% of the search results in Google give me the same Avast warning and reset.

Next I thought maybe Avast was catching something that I already had, so I ran an Avast scan and found nothing. Ran Malwarebytes and got rid of 4 infections, none of which were serious. Restarted the computer, opened Firefox, tried to go to Facebook.....same problem.

Then I tried updating the Avast database, thinking maybe it downloaded a new DB overnight with a false positive and it just needed a good update. It did find an update to download, and successfully did so, but the problem persists, so that must not have been it.

What do I do? Any suggestions? Everything was working just fine last night, and nothing has changed between then and now. Any help would be greatly appreciated!
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
11-Apr-2011, 05:18 PM #2
Updated for the second time today, fixed now. Lol. Apparently the false positive didn't get fixed in the first update today.......
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
11-Apr-2011, 05:23 PM #3
For those who have the same problem:

Open the Avast User Interface and navigate to the Maintenance Tab, then to the Update section.
Click on the Update engine and virus definitions button.

Your "Current Version" should say "110411-2"

If it doesn't, update again. Took me 2 tries. Seems like it updates in order, so if you havent updated in a while, it might take a few tries.

Good Luck!
squish79's Avatar
squish79 squish79 is offline
Junior Member with 1 posts.
 
Join Date: Apr 2011
Experience: Intermediate
11-Apr-2011, 06:00 PM #4
omgosh.. Thanks! I have been working on this today trying to get avast to work with FF.

Thanks for posting up the fix. Updates were locking up for me.
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
11-Apr-2011, 11:22 PM #5
no worries, squish79! I spent a good 3 hours with it, trying everything 2 or 3 times, so I figured it was only fair to put the info out for everyone else. I was worried for a while that I was the only one with the problem!!!!!
Andrea2012's Avatar
Andrea2012 Andrea2012 is offline
Junior Member with 1 posts.
 
Join Date: Apr 2011
Experience: Beginner
12-Apr-2011, 02:02 AM #6
Thank you!

I suddenly had the same problem and tried all sorts of scans and stuff. Logged in again this morning and it continued. I googled 'avast blocking facebook' and found this little gem of info. Whilst I was doing this avast popped up to say it had updated, so by the time I checked it as you described it had the update number detailed above. Thought for a moment I had another issue then realised that was what the update was Tried again and it is working fine. Cheers!
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
12-Apr-2011, 03:20 AM #7
Yeah it seems like Avast takes a while to realize that an update is available, and even longer to download and install said update if its just running in the background. Glad I could help, even if it was just confirming the update number!
ashmatt22's Avatar
ashmatt22 ashmatt22 is offline
Computer Specs
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Apr 2011
Experience: Intermediate
12-Apr-2011, 09:43 AM #8
I began having the same problem yesterday but mine only blocked facebook. I tried to restore my computer to an earlier point & it worked fine the rest of the day. It began doing it again this morning & the restore isn't working. I also tried the update on avast numerous times & it keeps saying the same thing that the update is at his most current version & it's 110412-0. Any suggestions?
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
12-Apr-2011, 05:07 PM #9
Is it just when you go to your FB home page, or any FB page? And what exactly does the Avast popup say? It's possible that you already have a piece of malware on your system that is being activated by FB. I do know that FB uses a few Trojan-like bits of software that some AVs flag as malware, so it could be that you have your sensitivity turned up too high as well, but I don't think so.

The fact that a system restore temporarily worked leads me to believe that you have something on your computer already and FB is just activating it for some reason. Try running a scan with Malwarebytes. Then restart the pc and try navigating to FB again. If the problem persists, try to get a screenshot of the avast popup and post it here so we can see.
ashmatt22's Avatar
ashmatt22 ashmatt22 is offline
Computer Specs
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Apr 2011
Experience: Intermediate
12-Apr-2011, 05:56 PM #10
It was every fb page! It's not doing it anymore again but I'm sure it will start back. It was saying something about trojan & malware detected & it blocked them. Then it would say connection lost. I think there may be something going on w/ my computer b/c when it gets shutdown by power turning off w/o proper shutdown sometimes my computer doesn't work. It's had some weird stuff going on.
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
12-Apr-2011, 06:16 PM #11
That's extremely vague, so it's hard to give any advice, but I would suggest running a Malwarebytes scan and seeing what is found.
wyrdmage's Avatar
wyrdmage wyrdmage is offline
Computer Specs
Junior Member with 26 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sandy, OR
Experience: Advanced
12-Apr-2011, 06:19 PM #12
You could also try getting a screenshot of the avast popup and posting it here so i can see exactly what it says.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑