Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Hardware Hardware
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

No Sound on Internet


(!)

skylar0ne's Avatar
skylar0ne skylar0ne is offline
Computer Specs
Junior Member with 16 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2006
Location: Piedmont area of North Carolina
Experience: Intermediate
15-Dec-2006, 10:51 PM #1
No Sound on Internet
Hello,
I can't figure out what the problem is, but I cannot hear sounds on the internet. I can hear sounds on the computer, such as the windows logon and logoff sounds, but when I go to something like a game website, or an internet radio station, there is nothing. This only started today up to now, the sound was working fine.

This is a new computer, I have only had it about six weeks. It is an emachines, T5212, Pentium D dual core, 2.66 Ghz, 2.67 Ghz, 896 mb ram. OS is Windows XP, Media Center Edition, SP2.

Some things I have done to try and correct the problem-
I have used system restore and gone back to the settings of a few days ago, but when the system is restarted, there is no taskbar on the desktop, nor any icons. I restarted and undid the restore, so now I have icons and a taskbar, but still no internet sound. When I tried to play a radio station, it said that I have no sound device. Can somebody please help me? Thank you so very much.
Boingo's Avatar
Boingo Boingo is offline
Computer Specs
Senior Member with 203 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Intermediate
15-Dec-2006, 11:39 PM #2
Look up your manual about what the sound device is and pick up the latest drivers for it.
TRS-80 vet's Avatar
Account Closed with 3,148 posts.
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Beginnerd/Mensan -
16-Dec-2006, 12:46 AM #3
start/control panel/internet options/advanced tab. Scroll down to 'multimedia', and check 'play sounds in web pages'.
skylar0ne's Avatar
skylar0ne skylar0ne is offline
Computer Specs
Junior Member with 16 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2006
Location: Piedmont area of North Carolina
Experience: Intermediate
16-Dec-2006, 01:10 AM #4
I checked this, and "play sounds in web pages" is checked. Thank you for responding.
TRS-80 vet's Avatar
Account Closed with 3,148 posts.
 
Join Date: Jun 2005
Experience: Beginnerd/Mensan -
16-Dec-2006, 01:15 AM #5
So do you have online audio now?

I sent a PM your way... did you see it?
skylar0ne's Avatar
skylar0ne skylar0ne is offline
Computer Specs
Junior Member with 16 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2006
Location: Piedmont area of North Carolina
Experience: Intermediate
16-Dec-2006, 10:47 AM #6
Yes, I replied to your pm. No, there is still no sound on the internet.
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,636 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
16-Dec-2006, 11:04 AM #7
Have you tried reinstalling windows media player also check in control panel /system/hardware/ device manager for any yellow exclamation marks
Boingo's Avatar
Boingo Boingo is offline
Computer Specs
Senior Member with 203 posts.
 
Join Date: Apr 2006
Experience: Intermediate
17-Dec-2006, 09:10 AM #8
You say you can hear windows log on and log off sounds, can you hear anything else like playing an mp3 or avi file and sound comes out?
idowindows's Avatar
idowindows idowindows is offline
Senior Member with 550 posts.
 
Join Date: Oct 2006
Experience: Lots of Dunkin' Donuts Coffee baby!!
17-Dec-2006, 09:34 AM #9
For being a new, six-weeks old pc, I would still contact the seller and inquire about a fix or arrangement for such...

It's not that I'm too lazy to fix the problem, it's that they should be aware that you do have a problem so if more trail in the immediate future - at least they know from the first one you're having...I come across too many people that think that once it's out of the box, it frees the seller from liability because an extended warranty was not purchased. That is not so.

Just a thought...

Rich-M's Avatar
Computer Specs
Member with 22,220 posts.
 
Join Date: May 2006
Location: Eastern Pa
Experience: Advanced
17-Dec-2006, 11:03 AM #10
I just had this problem with a client on a new pc bought on eBay. We needed to download and install Adobe Flash, Shockwave player and finally add in a codec pack to make it all work right:
http://www.free-codecs.com/download/...Codec_Pack.htm
skylar0ne's Avatar
skylar0ne skylar0ne is offline
Computer Specs
Junior Member with 16 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2006
Location: Piedmont area of North Carolina
Experience: Intermediate
17-Dec-2006, 01:27 PM #11
Thank you all very much for your helpful suggestions. I tried system restore again, with really bad results, and was forced to resort to system recovery. It was a major, major pain, but now everything seems to be working properly, and I have internet sound. Thank you again.
Rich-M's Avatar
Computer Specs
Member with 22,220 posts.
 
Join Date: May 2006
Location: Eastern Pa
Experience: Advanced
17-Dec-2006, 01:39 PM #12
Great glad to hear it!
yeswings's Avatar
yeswings yeswings is offline
Computer Specs
Junior Member with 1 posts.
 
Join Date: Jun 2008
Experience: I can screw things up
08-Aug-2008, 06:52 PM #13
No sound from internet
I have sound from my media player but not from anything on the net.
I have no idea why it stopped. XP pro Need HELP!!
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2