Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

My sound/speakers suddenly stopped working?


(!)

Ronaldo18's Avatar
Ronaldo18 Ronaldo18 is offline
Junior Member with 1 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2008
24-Jul-2008, 12:19 PM #1
My sound/speakers suddenly stopped working?
So briefly, my processor has 6 jacks in the back and 2 in the front to connect my speakers to. In the back there is a Green, Pink x2, Black, Grey and Blue Jacks. In the front there is a Pink and Grey Jack.

Now I have two sets of identical speakers and having only one Green jack I connected them both to the green using an adapter. So basically the same sound came from all the speakers.

Then yesterday I decided to try make it more surround sounding and I found out that the Black jack is for some sort of other speakers. So I connected them, and I set my sound options to quadrophonic. And it worked beautifully. Then I had to leave and I turned of my computer.

When I turned it back on, the speakers plugged into the green one still worked while the speakers plugged into the Black jack don't work anymore. I tried switching them around and the speakers that were plugged into the green one still worked while the black didn't. So its not something with the speakers.

I set defaults to everything and retraced my steps but nothing works. When I do the test, I set it to quadrphonic and it shows 4 speakers, then it tests each one and the plugged into the green ones make a sound, the others don't. What went wrong?

I'm working in Windows Vista Ultimate and Ihere is some info about my pc.


--------[ CPU ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Properties:
CPU Type Unknown, 2600 MHz
Instruction Set x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
L1 Code Cache 64 KB
L1 Data Cache 64 KB
L2 Cache 512 KB (Asynchronous)

Multi CPU:
Motherboard ID OEM00000 PROD00000000
CPU #0 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz
CPU #1 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz

CPU Utilization:
CPU #1 / Core #1 0 %
CPU #1 / Core #2 61 %


--------[ Motherboard ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

Motherboard Properties:
Motherboard ID 02/14/2007-MCP55-M2N-E-00
Motherboard Name Unknown


--------[ Memory ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Physical Memory:
Total 2045 MB
Used 810 MB
Free 1234 MB
Utilization 40 %

Swap Space:
Total 4311 MB
Used 1373 MB
Free 2937 MB
Utilization 32 %

Virtual Memory:
Total 6357 MB
Used 2184 MB
Free 4172 MB
Utilization 34 %

Physical Address Extension (PAE):
Supported by Operating System Yes
Supported by CPU Yes
Active Yes


--------[ BIOS ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIOS Properties:
BIOS Type Award
Award BIOS Type Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS Message ASUS M2N-E ACPI BIOS Revision 0802
System BIOS Date 02/14/07
Video BIOS Date 06/11/07

BIOS Manufacturer:
Company Name Phoenix Technologies Ltd.
Product Information http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
BIOS Upgrades http://www.esupport.com/biosagent/in...m?refererid=40

And some AUDIO INFO

--------[ Windows Audio ]-----------------------------------------------------------------------------------------------

midi-out.0 0001 001B Microsoft GS Wavetable Synth
mixer.0 0001 0068 Speakers (High Definition Audio
mixer.1 0001 0068 Headphones (High Definition Aud
mixer.2 0001 0068 Digital Output Device (SPDIF) (
mixer.3 0001 0068 Line In (High Definition Audio
mixer.4 0001 0068 Microphone (High Definition Aud
mixer.5 0001 0068 Microphone (High Definition Aud
wave-in.0 0001 0065 Microphone (High Definition Aud
wave-in.1 0001 0065 Line In (High Definition Audio
wave-in.2 0001 0065 Microphone (High Definition Aud
wave-out.0 0001 0064 Speakers (High Definition Audio
wave-out.1 0001 0064 Headphones (High Definition Aud
wave-out.2 0001 0064 Digital Output Device (SPDIF) (


--------[ PCI / PnP Audio ]---------------------------------------------------------------------------------------------

High Definition Audio Controller [NoDB] PCI
speed_hog's Avatar
Computer Specs
Senior Member with 1,092 posts.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boise, Idaho USA
Experience: Advanced
16-Aug-2008, 11:40 PM #2
Have you checked in device manager to see if there are any driver problems ?
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑