Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Hardware Hardware
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Install ATI RAdeon 7500 along with onboard Intel


(!)

alexenjen's Avatar
alexenjen alexenjen is offline alexenjen has a Profile Picture
Member with 526 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Aug 2000
Location: Concord, CA
13-Oct-2008, 02:13 PM #1
Install ATI RAdeon 7500 along with onboard Intel
How can I install a ATI Radeon 7500 along with onboard Intel video card - I had the solution to this last year - I think I might have to cut off my arm or a leg, according ATI/AMD support.

Anyhoo, here's what I'ver tried so far:

1. change bios video primary control to AGP - before install - didnt work
2. change bios video primary control to PCI - before install - didnt work
3. disable onboard video card (Intel) during ATI install - failed
4. changed onboard video card driver to anything - failed

I'm currently running Windows Update - not loading SP3
crjdriver's Avatar
Computer Specs
Moderator with 31,340 posts.
 
Join Date: Jan 2001
Location: Reno, NV
13-Oct-2008, 05:13 PM #2
I doubt you would ever get onboard AND a video card to work. There are a few boards made now that will allow that combo with a very few video cards however nothing that old.

The 7500 is about 6yr old tech. You can buy a cheap card today that is going to get you a lot better performance.
__________________
Microsoft MVP Desktop Experience
alexenjen's Avatar
alexenjen alexenjen is offline alexenjen has a Profile Picture
Member with 526 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Aug 2000
Location: Concord, CA
13-Oct-2008, 05:32 PM #3
It was working before I formatted the hard drive and reloaded the OS.
crjdriver's Avatar
Computer Specs
Moderator with 31,340 posts.
 
Join Date: Jan 2001
Location: Reno, NV
13-Oct-2008, 06:30 PM #4
Have you installed the same drivers?
What exactly are you trying to accomplish; ie performance or what?
alexenjen's Avatar
alexenjen alexenjen is offline alexenjen has a Profile Picture
Member with 526 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Aug 2000
Location: Concord, CA
14-Oct-2008, 11:28 AM #5
dual monitor setup - it was working before I formatted the drive and reloaded the Windows XP.

1. change bios video primary control to AGP - before install - didnt work
2. change bios video primary control to PCI - before install - didnt work
3. disable onboard video card (Intel) during ATI install - failed
4. changed onboard video card driver to anything - failed
crjdriver's Avatar
Computer Specs
Moderator with 31,340 posts.
 
Join Date: Jan 2001
Location: Reno, NV
14-Oct-2008, 01:56 PM #6
You have not answered; have you installed the same drivers as you had before?

If you just want dual monitors, you can connect them to any modern card that supports dual monitors.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑