Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Multimedia Multimedia
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Help: Corrupted Windows Media Player


(!)

danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
10-Jun-2007, 08:35 AM #1
Help: Corrupted Windows Media Player
Hello there, this is the first time i have posted here, i hope someone can help?

My windows media player (currently WMP 11.0.5721.5145) seems to be in some way corrupted.
Heres what's wrong.
1. I can't add files to the library. When adding files nothing appears in the library.
2. I can't monitor folders. When i choose a folder to monitor it does not add folders to the library, when i go back to add a folder again no folders are listed.
3. WMP will not recognise my Windows Mobile 5 Device / Storage Card for sync purposes.
I however can play media files in WMP. When trying the automatic add to library option, nothing is added to the library.

I have searched for help everywhere and nothing has resolved the problem.
I have tried rolling back to WMP10 only to find the same problem and have also tried fixing the library as detailed in this topic on tech support guy, http://forums.techguy.org/multimedia...ht=wmp+library
I read on a microsoft knowledge base that programs such as ccleaner (which i have used in the past) may effect WMP registry but offers no way to fix it.
WMP and activsync works fine on my laptop but this is not where my music is stored and doesn't get used very often (I have tried importing the library to my PC)

Here's some more info:
WMP 11.0.5721.5145
ACTIVSYNC 4.5.0 (BUILD 5096)
PC runs XP SP2

This has had me really frustrated and spending many hours trying to fix it, I really hope some one can help Please?
Thanks
Dan
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
10-Jun-2007, 08:36 AM #2
Hello has it ever worked
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
10-Jun-2007, 08:38 AM #3
to be honest i don't know. apart from playing the odd file in WMP i have allways used Itunes and Winamp before that. I have never added files to the WMP or needed to until i bought my WM5 device
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
10-Jun-2007, 08:43 AM #4
do you get any errors at all

have a look in control panel administrative tools event viewer for any related errors and post them please
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
10-Jun-2007, 08:49 AM #5
Thanks for helping but i'm not really familiar with the event viewer. I take it i'm looking for system errors when i'm using WMP and adding to the library in event viewer?
Windows doesn't pop up any errors when WMP is in use.
Another problem i just noticed is that i can't delete / create playlists in WMP
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
10-Jun-2007, 08:51 AM #6
Yes its quite easy have a look it might pinpoint the problem

if you have an xp cd you can try

start run sfc /scannow this will repair system files

or
Also - you could Start > Set Program Access and Defaults > Add and Remove Windows Components, and try to remove and reinstall WMP from there...
__________________
I don't have a short attention span...Oh look! A kitty!
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
10-Jun-2007, 08:56 AM #7
i can't find any related error messages in the event viewer
I will search for my XP disk and try to fix that way.
Will get back to you shortly.

Thanks again

Last edited by danwarren; 10-Jun-2007 at 09:13 AM..
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
10-Jun-2007, 09:04 AM #8
Im not sure that error is related .. but i am checking
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
10-Jun-2007, 04:57 PM #9
i have tried scanning xp disk for components and removing / adding components, neither have fixed the problem.
i am lost as to what to do now
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
11-Jun-2007, 05:44 AM #10
did you run start run sfc /scannow ??
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
11-Jun-2007, 07:08 AM #11
Hi, blackmirror
yes i did run sfc /scannow. It just scanned for missing components and then finished! no reports or errors or any other info!? I hope i did it right?
I also tried removing and adding components from the control panel, with no luck.
Again i uninstalled wmp11 and tried to install wmp10. It won't roll back, when i uninstall it just rolls back to wmp11 with no error messages. When i try to install WMP10 i get an error saying that wmp10 is not compatable with this version of windows?
This has me really stumped! I'm usually quite good at fixing things myself.
I'm really hoping i'm not going to have to restore xp on my pc!

thanks for your help
Dan
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
11-Jun-2007, 07:24 AM #12
have you tried in safe mode to reinstall
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
11-Jun-2007, 08:37 AM #13
yes but i can't get it to work in safe mode and safe mode with command prompt, i get the error:
WINDOWS FILE PROTECTION CAN NOT INITIATE SCAN ERROR: 0X000006ba [PPC SERVER UNAVAILABLE]
Blackmirror's Avatar
Computer Specs
Member with 32,634 posts.
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
11-Jun-2007, 09:05 AM #14
Do you mean you cant get into safe mode or that error happens when you try to uninstall


Go to add/remove programs. Click 'Add/RemoveWindows components'. Scroll down and uncheck 'Update Root Certificates'. Click 'Next. When it finishes, go back and check 'Update Root Certificates' and click 'Next'.
danwarren's Avatar
danwarren danwarren is offline
Computer Specs
Junior Member with 8 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2007
Experience: Intermediate
11-Jun-2007, 09:26 AM #15
sorry i didn't make it clear. i can run in safe mode but cannot do sfc /scannow , i get the above error
have done the update root certificate thing
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑