Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Multimedia Multimedia
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Sansa and Windows Media Player


(!)

joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 10:22 AM #1
Sansa and Windows Media Player
I have been using my Sansa Mp3 player with Windows Media Player for awhile with no problems. For some reason when I plug in my Sansa, Windows Media Player recognizes it and says it has 511mb remaining, but when I go to the songs, it says there are none. Then if I go to "Sync device" all the files say "already on device" Someone please help!!!
overbydt's Avatar
overbydt overbydt is offline overbydt has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 149 posts.
 
Join Date: Jun 2002
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 10:31 AM #2
Try reformatting your Sansa's drive. You can get to it by going to My Computer and looking for removable disks. Right click and choose format. I have a Sansa myself, and I've had to do this a couple of times when the read/write got kind of screwy.
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 10:37 AM #3
UR Awesome, thanks!
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 11:15 AM #4
That cleared all of the files from my Sansa and I added them all back in and when I plug it in Windows Media Player says there are "no files on this device". HELP...
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 11:33 AM #5
Still not working
It still isn't working, can someone please help. Thank you so much!
stantley's Avatar
Computer Specs
Member with 7,000 posts.
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh PA USA
Experience: Advanced
20-Jan-2008, 11:42 AM #6
What model player do you have? What files show up with Windows Explorer?
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 04:57 PM #7
I have a Sansa E260 4 Gig. All of my files show up in my Library, but when I plug in the Sansa it says it has no files, but says I only have half my space left. When I turn on my Sansa all the files are there and I can listen to all of them. ???
stantley's Avatar
Computer Specs
Member with 7,000 posts.
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh PA USA
Experience: Advanced
20-Jan-2008, 05:07 PM #8
So when you look in the player all the files are there?

In the player go to USB settings, is it set to MSC mode or MTB mode?
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 05:12 PM #9
Exactly. When I turn on the player everything works fine, but when I plug it in WIndows Media Player says there aren't any songs on device even though it's telling me only a limited amount of space is left. So I can't remove songs or update info or anything. I can add new songs just fine, but that's it.
stantley's Avatar
Computer Specs
Member with 7,000 posts.
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh PA USA
Experience: Advanced
20-Jan-2008, 05:18 PM #10
To work with WMP make sure it's in MTP mode. You can add and delete files on the player with Windows Explorer when it's in MSC mode, the player will show up as a new drive letter.
joelwd77's Avatar
joelwd77 joelwd77 is offline
Computer Specs
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2008
Experience: Intermediate
20-Jan-2008, 05:28 PM #11
I just tried it in MTP and MSC and both ways it says "there are no files on this device". Thanks for trying...I appreciate the help.
stantley's Avatar
Computer Specs
Member with 7,000 posts.
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh PA USA
Experience: Advanced
20-Jan-2008, 05:44 PM #12
When you get the player it has a database that you can only see in MSC mode. When you did a format you probably deleted that database. The player will still work OK, but not with WMP.

See if running this helps at all http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376

Last edited by stantley; 20-Jan-2008 at 11:11 PM..
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑