Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

ICS dependency service does not exist or has been marked for deletion


(!)

SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
16-Jan-2012, 02:32 PM #1
ICS dependency service does not exist or has been marked for deletion
Let me try to give as much info as I can to start. Running Windows 7 64bit Ultimate have all updates as of 01-16-2012. Recently had some malware that I removed not sure if there is a correlation. I am trying to connect my wireless connection on my pc to a router to run xbox and BD player. So I connect to my wireless network have my network card plugged into my router, connected to both networks. I go to properties on wireless connection click sharing tab check allow other network users to connect to the internet through this computer connection, also checked allow other network users to control or disable the shared internet connection. I click ok and get a error window that says in the title bar Network Connections the body of the window says, "An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. The dependency service does not exist or has been marked for deletion. I looked through services and device manager in non pnp drivers everything looks right to me... I am not super familiar with networking issues so I may have missed or overlooked something easily. Searched the internet for answers could not find anything that would resolve my issue. So I am posting here for some help resolving this issue. Help would be appreciated thanks in advance!
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 66,403 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
16-Jan-2012, 03:07 PM #2
Quote:
Recently had some malware that I removed not sure if there is a correlation.
Probably is. If neither of the following is a solution it is messed up beyond my ability to repair the damage.

sfc /scannow

(From a JohnWill post)

TCP/IP stack repair options for use with Vista or 7.

Start - All Programs - Accessories and right click on Command Prompt, select "Run as Administrator" to open a command prompt.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log

Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot the machine.
__________________
Microsoft MVP - Windows Expert - Consumer (since July 2010)
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
16-Jan-2012, 10:41 PM #3
Did that now the pc has no internet connectivity. Under wireless connection 3 in the bottom right corner it says not connected connections are available then next to my router ssid it says limited access. So I ran windows network diagnostics and got this: Issues found there might be a problem with the driver for the wireless network connection 3 adapter. Windows couldn't automatically bind the ip protocol stack to the network adapter. I tried to roll back to driver only had one previous version to no avail, so went back to driver I was running originally. Also I am on the router on my laptop so I don't think that is an issue I am running the same version of windows on my laptop as pc.
prunejuice's Avatar
Computer Specs
Member with 3,308 posts.
 
Join Date: Apr 2002
16-Jan-2012, 11:26 PM #4
You already have a wireless router. Why are you messing with ICS?
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
16-Jan-2012, 11:34 PM #5
I am trying to get my pc upstairs that was connected to my wireless network to share its connection to a router to give internet to bd player and xbox. Now that pc does not even connect to the internet...
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 66,403 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
17-Jan-2012, 10:44 AM #6
Disable ICS and please attach a screen shot of the Networks page of the Xirrus Wi-Fi Inspector. If you need help with that see TSG Posting a Screenshot. FWIW to take screen shots with Windows 7 or Vista I prefer to use the built-in Snipping Tool.

And, probably more importantly, please show ...

Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
(For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)

Type the following command:

IPCONFIG /ALL

[Note that there is no space between the slash and ALL.]

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.

If necessary use a text file and removable media to copy the results to a computer with internet access.
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
17-Jan-2012, 12:02 PM #7
I was never able to turn ICS on, I now can't connect on the pc so ICS does not have a tab in the connection properties.

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Bob Dole>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : BobDole-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Tunnel adapter isatap.hsd1.ut.comcast.net.:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Bob Dole>
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 66,403 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
17-Jan-2012, 12:30 PM #8
Most of the Xirrus window does not show, but the little that does hints that there is a wireless adapter connected to "BAKER CLAN."

OTOH in the ipconfig /all there is no hint of any networking hardware. Very confusing.
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
17-Jan-2012, 12:33 PM #9
Thought you only wanted that section 1 sec ill get a new pic.
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
17-Jan-2012, 12:39 PM #10
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 66,403 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
17-Jan-2012, 01:55 PM #11
You should be using channel 1 or 6 to avoid possible interference from those strong channel 11 signals.

Try with the router's encryption disabled. If that works try WPA-PSK TKIP encryption. Are you using WEP because of an old device that does not support WPA?

While the above are good things to do/try, I doubt that your problem will be fixed. The lack of networking hardware in the ipconfig indicates some big problems. What is listed in Device Manager under Network Adapters? What, if any, warnings or errors are anywhere in Device Manager?
SamDole's Avatar
SamDole SamDole is offline
Junior Member with 7 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jan 2012
22-Jan-2012, 09:26 PM #12
Thanks for the help I needed to reinstall windows on that machine so I did. Fixed my problem. I changed router to channel 6. WEP for older devices.
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 66,403 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
23-Jan-2012, 10:54 AM #13
A reinstall of Windows fixes many, many issues!

You're welcome.

You can mark this solved using the button at the upper left of the page.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑