Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

tracert - Request Timed Out?


(!)

zero_hunter's Avatar
zero_hunter zero_hunter is offline
Junior Member with 29 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2005
Experience: Intermediate
18-Feb-2006, 04:33 PM #1
tracert - Request Timed Out?
Take a look at the pic below.

I disabled both windows and norton firewall. Why do I still get "Request Timed Out" on the first hop? I tried it on another computer and it works fine. Any idea what's wrong?



JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
18-Feb-2006, 06:28 PM #2
Looks pretty normal. They obviously don't respond once you get past mdf1-bi8k-1-eth-4-2.lax1.attens.net, here's what I see.

C:\>tracert us.logon.worldofwarcraft.com

Tracing route to us.logon.worldofwarcraft.com [12.129.232.111]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.102.1
3 * * * Request timed out.
4 11 ms 11 ms 11 ms 68.86.216.237
5 9 ms 9 ms 11 ms po10-ur02.norristown.pa.panjde.comcast.net [68.86.209.102]
6 13 ms 16 ms 31 ms 68.86.209.106
7 14 ms 12 ms 14 ms po90-ar01.401nbroadst.pa.panjde.comcast.net [68.86.208.29]
8 18 ms 16 ms 16 ms 68.86.211.14
9 18 ms 16 ms 16 ms 12.118.114.5
10 81 ms 80 ms 81 ms tbr1-p012301.phlpa.ip.att.net [12.123.137.62]
11 82 ms 79 ms 87 ms tbr1-cl8.n54ny.ip.att.net [12.122.2.17]
12 80 ms 78 ms 79 ms tbr1-cl14.cgcil.ip.att.net [12.122.10.2]
13 78 ms 79 ms 80 ms tbr1-cl1.sffca.ip.att.net [12.122.10.6]
14 76 ms 76 ms 76 ms gar3-p360.sffca.ip.att.net [12.123.13.157]
15 90 ms 88 ms 88 ms mdf1-gsr12-2-pos-7-0.lax1.attens.net [12.122.255.254]
16 84 ms 86 ms 84 ms mdf1-bi8k-1-eth-4-2.lax1.attens.net [12.129.192.122]
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.
__________________
Remember: Data you don't have at least two copies of is data you don't care about.
zero_hunter's Avatar
zero_hunter zero_hunter is offline
Junior Member with 29 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2005
Experience: Intermediate
18-Feb-2006, 10:23 PM #3
right, they do that to prevent people from abusing it. But why is my first hop timed out? I tried in safe mode, so it couldn't be caused by a program, any ideas?

EDIT: I can't log into MSN messenger now, could this be related?

Last edited by zero_hunter; 19-Feb-2006 at 04:32 AM..
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
19-Feb-2006, 11:32 AM #4
I suspect your first hop is your ISP, note that mine is the 3rd hop, and it also times out. That's just the way it works, no problem there. I have a couple more hops for the router and the VoIP adapter before my signal goes out.
zero_hunter's Avatar
zero_hunter zero_hunter is offline
Junior Member with 29 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2005
Experience: Intermediate
19-Feb-2006, 05:18 PM #5
Thanks, can someone try this: tracert google.com

My first hop timed out again. What caused this? It wasn't here a few weeks ago.

Last edited by zero_hunter; 19-Feb-2006 at 06:05 PM..
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
19-Feb-2006, 05:55 PM #6
Like I said, if I connected directly to my modem, my first hop would always time out. That is not the reason you can't connect.

C:\>tracert google.com

Tracing route to google.com [64.233.167.99]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.102.1
3 * * * Request timed out.
4 9 ms 9 ms 10 ms ge-2-2-ur01.norristown.pa.panjde.comcast.net [68.86.216.237]
5 11 ms 11 ms 12 ms po10-ur02.norristown.pa.panjde.comcast.net [68.86.209.102]
6 12 ms 14 ms 13 ms 68.86.209.106
7 14 ms 14 ms 14 ms po90-ar01.401nbroadst.pa.panjde.comcast.net [68.86.208.29]
8 16 ms 19 ms 16 ms 68.86.211.14
9 18 ms 16 ms 17 ms 12.119.53.49
10 24 ms 21 ms 23 ms tbr2-p012401.phlpa.ip.att.net [12.123.137.49]
11 23 ms 21 ms 22 ms tbr1-cl9.wswdc.ip.att.net [12.122.2.85]
12 21 ms 21 ms 22 ms 12.122.82.221
13 21 ms 21 ms 21 ms po3-1.ashcr2.Ashburn.opentransit.net [193.251.248.33]
14 27 ms 30 ms 28 ms po6-0.nykcr3.NewYork.opentransit.net [193.251.240.134]
15 28 ms 28 ms 29 ms po3-0.nykcr2.NewYork.opentransit.net [193.251.242.209]
16 48 ms 47 ms 47 ms po13-0.chicr2.Chicago.opentransit.net [193.251.240.137]
17 89 ms 90 ms 91 ms google-eu-customers-4.GW.opentransit.net [193.251.249.30]
18 91 ms 88 ms 89 ms 216.239.46.5
19 107 ms 92 ms 95 ms 72.14.232.57
20 90 ms 90 ms 100 ms 64.233.175.42
21 124 ms 93 ms 93 ms 64.233.167.99

Trace complete.
zero_hunter's Avatar
zero_hunter zero_hunter is offline
Junior Member with 29 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2005
Experience: Intermediate
19-Feb-2006, 06:10 PM #7
Oh, ok, thanks, so the first hop always time out.
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
19-Feb-2006, 08:52 PM #8
For many accounts, I don't know about all. I have Comcast cable, and it's always done that here. It doesn't affect anything I do, it's just the nature of the gateway box on the pole in the neighborhood.
synlupri's Avatar
synlupri synlupri is offline synlupri has a Profile Picture
Registered User with 99 posts.
 
Join Date: Mar 2003
Location: Missouri
20-Feb-2006, 01:16 AM #9
my didn't time out at all
Just for the record I ran a tracert of google, and it took 13 hops with no time outs.

I am on sbcglobal DSL. Not sure if that makes a difference, but thought I'd send the info your way.

Good luck.
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
20-Feb-2006, 10:26 AM #10
Your DSL account is probably different than the Comcast cable infrastructure. I know the lack of response to the tracert in my case is normal, and will happen on any Comcast account in my area.
zero_hunter's Avatar
zero_hunter zero_hunter is offline
Junior Member with 29 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2005
Experience: Intermediate
20-Feb-2006, 06:52 PM #11
alright, thanks. I guess it the results vary from ISP to ISP. Could firewall/spyware/etc. cause this?
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
20-Feb-2006, 07:31 PM #12
Nope, it's outside of your premises, it's the first hop on the Comcast network, their gateway box that's within a few blocks of the house.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑