Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Solved: Laptop wireless not working...


(!)

Goatmanji's Avatar
Goatmanji Goatmanji is offline
Junior Member with 6 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Feb 2009
27-Feb-2009, 10:36 AM #1
Question Solved: Laptop wireless not working...
Ok, I am sure this is on these forums somewhere, but I don't have time to seach through 4,000 pages looking for this answer, sorry.
Anyway, I have a Dell Inspiron 1100 laptop with a Zonet 802.11g Wireless CardBus Adapter. I recently moved across the US, and found the wireless to work in various internet hotspots around the country. Since arriving at my sister's house, where she has Verizon Wireless, I cannot access her wireless internet. I get the 'limited or no connectivity' message. I can see the network, I have put in the WEP key, and nothing. I can hardwire to the router using an Ethernet cable, and it works fine, but the wireless does not work. Repair yields a "Unable to renew your IP address" message; i've tried ipconfig /release and /renew, to no effect. I tried running the disc that came with her Verizon wireless, and again, nothing. I know a bit about this, and i am stumped. Why does it work everywhere else but here?
TerryNet's Avatar
Computer Specs
Moderator with 67,226 posts.
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ottawa, IL
27-Feb-2009, 12:17 PM #2
Maybe you typed the WEP encryption key incorrectly. Or maybe your sister is using an ascii passcode instead of a HEX key; the ascii is sometimes translated differently by different devices.
elmore724's Avatar
elmore724 elmore724 is offline
Junior Member with 24 posts.
 
Join Date: Feb 2009
Experience: Advanced
27-Feb-2009, 01:54 PM #3
What is the make and model of the router?

Have you checked all her security settings? Check to see if mac filtering is enabled. Also if its an 802.11n router make sure your using mixed mode.
Goatmanji's Avatar
Goatmanji Goatmanji is offline
Junior Member with 6 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Feb 2009
27-Feb-2009, 09:01 PM #4
first off, thank you for the responses!
Router: WESTELL A90-750015-07
Terry, i tried the password repeatedly and i am 'confident' that the WEP key is correct. however, i will look into the ascii key...

i know how to check the router's settings, because i took a look at them without changing anything. what should the mac filtering be set at? and while i can access the router, her laptop works fine and i don't want to mess it up for her.
netcloud's Avatar
netcloud netcloud is offline
Junior Member with 16 posts.
 
Join Date: Feb 2009
27-Feb-2009, 09:14 PM #5
Had the router opened DHCP server? you can try to config a static IP similar to your sister's in your laptop
Goatmanji's Avatar
Goatmanji Goatmanji is offline
Junior Member with 6 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Feb 2009
27-Feb-2009, 10:16 PM #6
i set the static ip and it worked!
thanks for the idea...shoulda thought of that myself
anyway, thank you all once again!
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


Tags
connectivity, internet, laptop, renew, wireless

(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2