Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

computer hangs on opening Internet application


(!)

vickyarjun33's Avatar
vickyarjun33 vickyarjun33 is offline
Junior Member with 2 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2009
09-Jun-2009, 11:25 PM #1
Unhappy computer hangs on opening Internet application
I recently bought a second hand computer the system information fow which is given below--


OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name XPSP3-WBB
System Manufacturer ATI___
System Model AWRDACPI
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 15 Model 4 Stepping 3 GenuineIntel ~3000 Mhz
BIOS Version/Date Award BIOS for Intel GC11010N.86A.0303.2005.1108.2057, 11/8/2005
SMBIOS Version 2.3
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
User Name XPSP3-WBB\Pradip Poddar
Time Zone Central Europe Standard Time
Total Physical Memory 512.00 MB
Available Physical Memory 169.35 MB
Total Virtual Memory 2.00 GB
Available Virtual Memory 1.96 GB
Page File Space 1.03 GB
Page File C:\pagefile.sys


When I set up a broadband connection provided by my Internet Service Povider, the connection is okay but after that when I go to open any internet application ( such as- Internet Explorer, Gtalk, Mozilla Firefox, Google chrome etc) the computer hangs. Even the task manager can not be opened and I have to turn of the CPU.
Then I formatted my computer and re-installed XP SP-3 and it worked fine, I mean, the internet applications were working fine but as there were some problems in the video and audio drivers.o I had to format again and reinstall.After that any internet application refused to work and my computer hangs whenever I go on to open any internet application.
I have installed Internet Explorer 7.

Plz help me, I need to get out of this problem as I have to work real hard in the internet.
abkTech's Avatar
abkTech abkTech is offline
Member with 151 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Experience: Advanced
10-Jun-2009, 04:29 AM #2
You said after first re-installation it worked but later it didn't. I cannot pin-point the problem but it seems there is a problem in networking part of Windows. Why not try to repair Windows from its setup disc?
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
10-Jun-2009, 12:59 PM #3
TCP/IP stack repair options for use with Windows XP with SP2/SP3.

Start, Run, CMD to open a command prompt:

In the command prompt window that opens, type type the following commands:

Note: Type only the text in bold for the following commands.

Reset TCP/IP stack to installation defaults, type: netsh int ip reset reset.log

Reset WINSOCK entries to installation defaults, type: netsh winsock reset catalog

Reboot the machine.
__________________
Remember: Data you don't have at least two copies of is data you don't care about.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


Tags
computer hangs freezes, internet, internet problem

(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2