Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Connection status: unknown. Access is denied on Vista desktop


(!)

bright1064's Avatar
bright1064 bright1064 is offline
Computer Specs
Junior Member with 3 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Mar 2010
Experience: Beginner
24-Mar-2010, 09:58 PM #1
Connection status: unknown. Access is denied on Vista desktop
Had problems with my computer over the last few weeks, and I think I have finally got the thing up and running again. Had to remove some RAM, restore back to factory settings etc. All because it kept freezing on me after a while, but my net connection (via wireless) was fine.
Obviously after I restored it to factory settings I lost my wi-fi (Netgear) sofware, and so last night I installed it again and put the adaptor into the USB port and so that is done and installed. It shows a connection and the computer can see my household wi-fi netowrk with a good signal.
But I can't connect to the internet, or even tweak my settings. Never had this last time when I first set up my wireless connection when I got the PC.

When I look on the desktop toolbar there is the icon of the two computer screens with the red cross through it. If I hover over the icon it says "Connection status: unknown. Access is denied"
So I went to try and have a look at or tweak the settings under the Network & sharing centre in my control panel and when I opened that up it didn't give me any options it just read "Unknown. Access is denied"

I went into the manage network connections page but there is no connection to choose. There are all the fields like name, status, device name etc but other than that its blank.
I also went into network and sharing centre again and clicked connect to a network. It offers me my home network which says its connected with good signal. So I double clicked it and it said windows cannot connect to speedtouch. So I clicked diagnose the problem and it tells me that windows did not find any problems with this computers network connection.

Any help would be great as I'm not the best with computers.

Cheers!
JohnWill's Avatar
Computer Specs
Retired Moderator with 106,412 posts.
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Eastern PA, USA
25-Mar-2010, 03:44 PM #2
Please supply the following info, exact make and models of the equipment please.

Name of your ISP (Internet Service Provider).
Make and exact model of the broadband modem.
Make and exact model and hardware version of the router (if a separate unit).
Make and exact model and hardware version of any other network equipment, like a repeater, a booster, hi-gain antenna, etc.
Model numbers can usually be obtained from the label on the device.
Connection type, wired or wireless.
If wireless, encryption used, (none, WEP, WPA, or WPA2)
Version and patch level of Windows on all affected machines, i.e. XP (Home or Pro), SP1-SP2-SP3, Vista (Home, Business, Ultimate), etc.
The Internet Browser in use, IE, Firefox, Opera, etc.




Please give an exact description of your problem symptoms, including the exact text of any error messages.



  • Have you tried to do a system restore to before the problem occurred?
  • If you're using a wireless connection, have you tried a direct connection with a cable to see if that changes the symptoms?
  • For wireless issues, have you disabled all encryption on the router to see if you can connect that way?
  • For wireless connection issues, have you removed all the stored wireless network profiles and then searched for the network?
  • For wireless laptops, have you made SURE the wireless switch is on?
  • For wired connection issues, have you booted in Safe Mode with Networking to see if that changes the symptoms?
  • Have you connected directly to the broadband modem to see if this is a router or modem/ISP issue?
  • If there are other computers on the same network, are they experiencing the same issue, or do they function normally?





On any affected computer, I'd also like to see this:

Hold the Windows key and press R, then type CMD (COMMAND for W98/WME) to open a command prompt:

Type the following commands on separate lines, following each one with the Enter key:

PING 74.125.45.100

PING yahoo.com

NBTSTAT -n

IPCONFIG /ALL


Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.

If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
__________________
Remember: Data you don't have at least two copies of is data you don't care about.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑