Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!


(!)

jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 07:46 AM #1
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!
Hi.

I've been having this problem for about a year now, all of a sudden the WiFi on my Packardbell Easynote just STOPPED working!!?? i had to get a very unreliable wifi adapter, and now i just want it sorting once and for all! please can someone help. its a button that i press, and i press it, the light comes up, but it still doesnt work! (sometimes the light doesnt even come on at all!) please please can someone help!

Last edited by etaf; 24-Jul-2010 at 07:58 AM..
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 08:00 AM #2
Edited you titleplease refrain, this is a family website

Please post the results from here

------------------------------------------------------------------------
{run Xirrus Wi-Fi Inspector} Download and install
If you cannot access the internet with this PC, then you will need to copy the program across to the faulty PC

http://www.xirrus.com/library/wifitools.php
Then run the program
if you get an error - You need NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.

post a screen shot of the program running - if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information, and also post which network "Adapter Name" (1st column) is yours on the list

To post a screen shot of the active window, hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
To upload it to the forum, open the full reply window and use the Manage Attachments button to upload it here.
------------------------------------------------------------------------
{Device Manager}
Post back the results in device manager
Start > control Panel {Vista set to classic view}> system > {Vista, device manager on left hand side} {XP hardware Tab, device manager button} >
windows 7
start > control panel> System and Security> Device Manager

network adaptors, click on the + > post back the devices listed there
are there any ! ? or X


post a screen shot of the device manager - network adapters

To post a screen shot of the active window, hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
To upload it to the forum, open the full reply window and use the Manage Attachments button to upload it here
------------------------------------------------------------------------
__________________
Wayne
Please let us know what the final solution was to any problem posted
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 08:29 AM #3
Thank you for the quick reply. Apologies for the title!
I have tried the wi-fi inspector and downloading the net framework and it came up as an error both times. I have two devices in the device manager. Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, and SiS191 Ethernet Controller (which i currently am using)
Attached Thumbnails
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!-device-manager.jpg  
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 08:32 AM #4
also the light for my wifi is on, and the device is there - but no wifi conneciton is picked up on the networks. it is fine because it works on my friends computer and i am right next to the router.
Attached Thumbnails
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!-connection.jpg  
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 08:35 AM #5
sorry just got wifi inspector working, doesnt seem to be picking anything up. here is the screenshot.
Attached Thumbnails
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!-wifi-inspector.jpg  
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 08:52 AM #6
Quote:
it is fine because it works on my friends computer and i am right next to the router.
can you explain further

Anything else work on wireless at all?

make and model of the router ?
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 08:55 AM #7
would you also post all the status of the following services


Check your Services are Started on all PCs:
  • COM+ Event System (for WZC issues)
  • Computer Browser
  • DHCP Client
  • DNS Client
  • Network Connections
  • Network Location Awareness
  • Remote Procedure Call (RPC)
  • Server
  • TCP/IP Netbios helper
  • Wireless Zero Configuration (XP wireless configurations only)
  • WLAN AutoConfig (Vista wireless configurations only)
  • Workstation

Note: You can check the services in Control Panel, Administrative Tools, Services.

All of these services should be started, and their startup type should be automatic (or perhaps manual).

If a service is not running, open it's properties and check the dependencies. Check each of the dependencies and see which one is preventing the service from running. Checking the event log is also a good idea here, there may be clues to what is failing.

----------------------
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 08:55 AM #8
my blackberry also picks up the WiFi. the make is Sagem, it doesnt have a model. its from Sky. it hasnt picked anything up in previous places so it wont be a problem with the router, its definately my laptop.
i really dont understand it! I just want it to work ive tried installing a new driver too and nothing.
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 09:01 AM #9
Quote:
Originally Posted by etaf View Post
would you also post all the status of the following services


Check your Services are Started on all PCs:
  • COM+ Event System (for WZC issues)
  • Computer Browser
  • DHCP Client
  • DNS Client
  • Network Connections
  • Network Location Awareness
  • Remote Procedure Call (RPC)
  • Server
  • TCP/IP Netbios helper
  • Wireless Zero Configuration (XP wireless configurations only)
  • WLAN AutoConfig (Vista wireless configurations only)
  • Workstation



----------------------
All of them are running. Started and automatic. (apart from Wireless Zero Configuration is not there as I have Vista)
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 10:07 AM #10
So in summary
You wireless router works and you can pick up the signal on blackberry
The wireless device is reported as working in device manager
you have updated the latest driver
The laptop wireless will not work anywhere
all the services are running
Works when connected by cable

would you post an ipconfig /all

also do a stack repair
Quote:
TCP/IP stack repair options for use with Vista/Windows 7.

Start, Programs\Accessories and right click on Command Prompt, select "Run as Administrator" to open a command prompt.

Note: Type only the text in bold for the following commands.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log

Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot the machine.

------------------------------------------------------------------------
Post back any errors
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 11:54 AM #11
Heres the IPconfig/all.

Just doing a reboot following the stack now.
Attached Thumbnails
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!-commandprompt.jpg  
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 12:03 PM #12
done a reboot - it is picking up the connection but not allowing me to connect.
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 12:09 PM #13
so no errors on the stack repair now
post another ipconfig /all
jameskelly14's Avatar
jameskelly14 jameskelly14 is offline
Computer Specs
Junior Member with 15 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jul 2010
Experience: Intermediate
24-Jul-2010, 12:16 PM #14
another ipconfig.
Attached Thumbnails
Packard Bell EasyNote. Vista NO WIFI!-commandprompt.jpg  
etaf's Avatar
etaf   (Wayne) etaf is online now
Computer Specs
Moderator with 52,681 posts.
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surrey, UK
24-Jul-2010, 12:20 PM #15
well thats a marked improvement
would you now do the ping tests


------------------------------------------------------------------------
{Ping Tests}
If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

Start> Run> CMD to open a DOS window and type:

Type the following command
Ping google.com
Post back the results
rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

Type the following command
Ping 192.168.0.1
Post back the results
rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

Type the following command
Ping 209.183.226.152
post back results
rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste
------------------------------------------------------------------------
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


Tags
easynote, internet, packard, problems, wifi

(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads
Title Thread Starter Forum Replies Last Post
Packard Bell EasyNote R1000 radio disabled iMan4274 Hardware 8 03-Aug-2009 09:38 AM
Packard Bell Easynote R1938 Wireless Issues stephen.b Hardware 0 20-Apr-2009 05:17 PM
Packard Bell Store & Save error message phynbarr All Other Software 0 24-Dec-2008 12:45 PM
Packard Bell is making my life hell!! Please help with driver info!! janimaplay Networking 3 20-Aug-2008 09:42 PM
Packard bell easynote F7: no sound jerryholohan1 Hardware 0 31-Oct-2007 02:24 PM

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑