Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Networking Networking
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Solved: Internet connected but won't load pages after gameguard starts


(!)

kokoroo's Avatar
kokoroo kokoroo is offline
Junior Member with 3 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2010
27-Nov-2010, 08:46 AM #1
Solved: Internet connected but won't load pages after gameguard starts
Hi normally my internet works fine, that is I can connect to pages and they load without trouble in both firefox and internet explorer or anything else that uses the internet.

However, I recently downloaded a new game called IRIS online which uses a hack protection called gameguard which apparently acts like a rootkit.

Now whenever I run the game, it will connect to the game but restricts anything else that uses the internet from working. So when the game is running, I can ping sites and still get a response as the internet is still connected, but pages never load in internet explorer or firefox until I reboot the computer.

A reboot fixes it and there is nothing else that is wrong with my connection (afaik) other than that when gameguard runs, nothing else wants to work.

Apparently other people are fine with gameguard and it doesn't affect them at all so I'm looking for some help as to why it stops my internet from working!

If anyone could help I'd greatly appreciate it thanks

here are my ipconfig/all results if needed:

Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\User>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : User-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Thomson ST Remote NDIS Device
Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-17-73-10-02
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9c67:c4fa:8f1b:6964%13(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.65(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, 27 November 2010 11:37:12 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, 28 November 2010 11:37:11 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 301999127
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-10-B5-0E-E0-00-1F-C6-C7-86-3D

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethern
et Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-C6-C7-86-3D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9079:c03b:dfd3:dda4%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.64(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, 27 November 2010 11:37:12 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, 28 November 2010 11:37:11 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218111942
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-10-B5-0E-E0-00-1F-C6-C7-86-3D

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 203.134.24.70
203.134.26.70
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : isatap.lan
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\User>
Omkronxx's Avatar
Omkronxx Omkronxx is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Dec 2010
16-Dec-2010, 07:09 PM #2
How did u fix this problem as i have the same
kokoroo's Avatar
kokoroo kokoroo is offline
Junior Member with 3 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2010
16-Dec-2010, 07:15 PM #3
I had the free trial version of AVG full edition and it must have been it's firewall component that was stuffing it up. As soon as I downgraded back to the free version I had no more problems.
Omkronxx's Avatar
Omkronxx Omkronxx is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Dec 2010
16-Dec-2010, 07:32 PM #4
I guess thats the problem them, downgrading now see if it works...
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads
Title Thread Starter Forum Replies Last Post
Strong Internet Connection but Pages Won't Load; XP and IE & Firefox Pizaster Web & Email 10 26-Feb-2010 02:03 PM
Internet is connected, but Browsers won't load pages. BLG102 Windows Vista 2 04-Nov-2009 01:54 AM
Firefox and IE connection problems/won't load sosol316 Web & Email 1 17-Jan-2009 10:25 PM
pc says internet connected but IE and other web based apps can't connect rican12 Virus & Other Malware Removal 1 12-Aug-2008 10:00 AM
pc says internet connected but IE and other web based apps can't connect rican12 Web & Email 3 07-Aug-2008 11:28 AM

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑