Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Web & Email Web & Email
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Solved: Word doc not arriving at Outlook / Thunderbird, but zipped file will. Why?


(!)

eVILRigby's Avatar
eVILRigby eVILRigby is offline
Member with 109 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2003
Location: The present moment....sometimes
Experience: Painfully inadequate
17-Aug-2012, 05:28 AM #1
Solved: Word doc not arriving at Outlook / Thunderbird, but zipped file will. Why?
Hi,

probably a very simple answer to this hopefully. Every week someone sends me a Word doc usually titled something like

Reviews 94 August 2012 week three.doc

to three email accounts, a yahoo account, an POP3 account serviced by Outlook 2007, and a POP3 account serviced by Thunderbird 14.0 (these two are on the same machine.)

Since we switched hosting, the emails never come through to the Outlook and Thunderbird accounts. Other word attachments do get through from the same sender, as do every other type of attachment. The attachments in question are usually no more than 80KB.

I have whitelisted the sender in the Plesk control panel, that didn't make any difference. I have also spoken to the host but they seem to think it's getting stopped somewhere in transit as they can't see the emails in question arriving on their mail servers having given them specific time/dates.

Zipping the file means it does get through to the Thunderbird and Outlook accounts, but the person sending is somewhat of a luddite and I would prefer them not to have to do an extra step. Plus, it irks me that there is a problem at all. I still think it is something to do with the current host given the timing of the problem starting, but...

I have uploaded an example of what is getting stopped. Any suggestions? I have tried renaming the files etc.

many thanks in advance for any help,

Jonathan
Attached Files
File Type: doc Reviews 94 August 2012 week three.doc (73.5 KB, 49 views)
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
17-Aug-2012, 08:30 AM #2
I would suspect your current host as well since it gets to Yahoo without problem.

A quick look shows some strange characters below the title in the Doc on the TM line.
It might be getting blocked by their security.
Try removing that line and see if it will go through.
eVILRigby's Avatar
eVILRigby eVILRigby is offline
Member with 109 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Nov 2003
Location: The present moment....sometimes
Experience: Painfully inadequate
18-Aug-2012, 06:33 AM #3
Hi throoper,
well it seems you were right. I removed that line of characters (shown below) which he always cuts and pastes into a new document in case he needs any of them during the editing process (to save him using insert symbol lol) and it came straight through!



many thanks for all your help,
Jonathan
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑