Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Web & Email Web & Email
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Retrieving Sent button in Thunderbird


(!)

imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
06-May-2008, 10:53 AM #1
Retrieving Sent button in Thunderbird
I have lost the Sent button located at the top of the page in Thunderbird.When I write an e-mail I have to go to File and Send. Can you tell me how to get the Sent button back ?

Thanks.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
06-May-2008, 11:12 AM #2
Right click the Toolbar on the compose window and then "Customize".
If the "Send" Button is there, drag it back to the Toolbar.
If it's not there, click "Restore default set".

T.
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
06-May-2008, 09:46 PM #3
I tried your suggestion. Since the Send button did not show up under Customize, I clicked on Restore default set and it still was not there. Do you have another idea for me?

Thanks.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
06-May-2008, 10:05 PM #4
Quote:
Originally Posted by imawriter View Post
I tried your suggestion. Since the Send button did not show up under Customize, I clicked on Restore default set and it still was not there. Do you have another idea for me?

Thanks.
Hmmm! I don't have anything else at the moment. I'll see what I can come up with.

T.
hewee's Avatar
Computer Specs
Member with 56,041 posts.
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sacto. Ca.
07-May-2008, 04:53 AM #5
Could go to Start Menu\Programs\Mozilla Thunderbird and you have...
Mozilla Thunderbird (Safe Mode)
and
Mozilla Thunderbird (No Extensions)

Try starting Thunderbird in safe mode to see if all is OK or you can do as throoper said.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
08-May-2008, 09:24 AM #6
Quote:
Originally Posted by imawriter View Post
I tried your suggestion. Since the Send button did not show up under Customize, I clicked on Restore default set and it still was not there. Do you have another idea for me?

Thanks.
Try Hewee's suggestion before doing anything further. If it's not caused by an Add-on and it didn't show up in the Customize when restoring the default set, I'm going to make a guess that it went missing when T-bird last updated.

If that's the case, my best suggestion would be to get a New copy of Thunderbird and reinstall it.

Make a temporary backup of your profile folder first, just in case.
To do that, Start>Run>type %APPDATA%/Thunderbird/Profiles on the command line>OK.
Copy the folder to the Desktop or another convenient location.
If there are no problems with the reinstall, you can delete the temporary profile backup.

T.
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
09-May-2008, 10:11 AM #7
I tried opening Thunderbird in Safe Mode and still did not see the Send button. Then I made the temporary copy of my profile folder, per your directions, and placed a copy on my desktop.
Now...how do I reinstall Thunderbird and if I do this will I lose all my e-mails, files and address list?
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
09-May-2008, 01:08 PM #8
Quote:
Originally Posted by imawriter View Post
Now...how do I reinstall Thunderbird and if I do this will I lose all my e-mails, files and address list?
First, get a new installation of T-bird. http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/
You should be able to install it on top of the existing program and let it overwrite everything.
That's basically what happens when you update to a new version, anyway.
Or if you prefer you can uninstall from Add/Remove Programs and then install the new setup. Some people don't trust the installer to delete the original program before writing the new. I've never had a problem with it, but it's whatever your preference is.

Your E-mail, addresses, and all prefs should remain intact. Uninstalling does not remove your profile (which is where all your stuff is located).
Rarely, your profile might get caught by the uninstaller (I stress rarely). That's why you should always make a backup before updating or reinstalling.
If a problem occurs, it's a simple matter to remove the Profile and replace it with a copy of the backup.
You might have to reinstall an extension or two, but if your not making a major version change, most should be okay.

Hopefully this will solve the problem. Let us know.
T.

Just noticed this after I posted, the Send button is missing from the Compose window, right? The reason I ask is because there is no Send button on the Main window, only the Compose window.

Last edited by throoper; 09-May-2008 at 01:12 PM.. Reason: quick question
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
10-May-2008, 06:48 PM #9
Right.The Send button is missing from the Write screen.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
10-May-2008, 07:37 PM #10
Okay. I hope my asking didn't offend.
Just wanted to make sure you weren't trying to do something you can't do.
Let me know if the reinstall solves it.
T.
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
10-May-2008, 07:42 PM #11
I tried your suggestion about getting a new installation of Thunderbird from the site you mentioned. When it was installed I looked at it and the same problems were there...no Send button and no Attach button.

Any other thoughts?

Thanks.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
10-May-2008, 08:01 PM #12
Hmmm!! The Send button is in the default set of the main program (rather than a profile specific item) and the reinstall should have repaired it.
Only thing I can think at the moment is if you just did the overwrite install, it kept the problem.
If thats the case, try uninstalling and then reinstalling.
Other than that, I'm stumped.
Was the Attach button originally missing or is that new?
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
11-May-2008, 08:20 AM #13
Ta-Dah! They're back. There was an unchecked toolbar under View and that brought back one or both of them. Also clicked on File and something under it...I was clicking on everything to see if anything worked...and it did. Thank you SO much for your time and effort.
throoper's Avatar
Computer Specs
Trusted Advisor with 5,021 posts.
 
Join Date: Jan 2007
Experience: Intermediate
11-May-2008, 09:48 AM #14
DOH!!!!
I ran across an extension bug report late last night where a button had installed on a hidden toolbar and was going to have you check to see if you had one that was hidden (thinking, "No, couldn't be that simple, but I've got nothing else"). Just goes to show you, the simple will get you every time.
I'm really glad you got it solved.
T.
imawriter's Avatar
imawriter imawriter is offline
Member with 439 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2005
Experience: Intermediate
11-May-2008, 01:38 PM #15
Me, too. Thanks again.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads
Title Thread Starter Forum Replies Last Post
Difficulties the button config of a 12 button usb joypad moonpie9588 Hardware 0 10-Feb-2007 10:23 AM
XP Taskbar - Make new toolbar look and work like a button similar to the Start button brunces Tech Tips and Reviews 3 24-Sep-2006 09:42 AM
Importing Thunderbird to Thunderbird Katla Web & Email 1 03-Feb-2006 09:19 PM
Reset button acts as power button ARNGUS Hardware 2 14-Oct-2001 08:50 PM

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑