Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Windows Vista Windows Vista
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

IE9 hanging


(!)

Oceana908's Avatar
Oceana908 Oceana908 is offline
Computer Specs
Member with 600 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Dec 2003
Location: South Australia
20-Sep-2012, 06:00 PM #1
Angry IE9 hanging
Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft® Windows Vista™ Business, Service Pack 2, 32 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz, x64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 1915 Mb
Graphics Card: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family, 829 Mb
Hard Drives: C: Total - 296932 MB, Free - 160506 MB;
Motherboard: TOSHIBA, Portable PC
Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled

I am having trouble with IE9. It is so slow opening any page, and it seems to hang half open for ages. It only started last week and seemed to correspond with me updating Super Antispyware. I do use Firefox as well and have no problem with it. I have run SAS and Malwarebytes after this happened with nothing untoward showing. Any help would be appreciated.
vicks's Avatar
Computer Specs
Member with 5,117 posts.
 
Join Date: Jan 2005
Location: Nebraska
Experience: Intermediate
20-Sep-2012, 07:38 PM #2
It is my understanding that Microsoft is having trouble with IE right now. In fact I know two 'tech experts" advise their followers to not use IE for the time being and to change to Google Chrome or Fire Fox.,..
Vicks
Oceana908's Avatar
Oceana908 Oceana908 is offline
Computer Specs
Member with 600 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Dec 2003
Location: South Australia
20-Sep-2012, 08:25 PM #3
Thanks for your reply Vicks , will download Chrome to use along with Firefox.
flavallee's Avatar
flavallee   (Frank) flavallee is offline flavallee is a Trusted Advisor with special permissions. flavallee has a Profile Picture
Computer Specs
Trusted Advisor with 55,565 posts.
 
Join Date: May 2002
Location: Hillsborough county, Florida
Experience: Advanced
21-Sep-2012, 03:22 PM #4
I'm using IE8 and IE9 in 6 computers and don't have any problems with slow webpage loading.

I'm also using Microsoft Security Essentials and Malwarebytes Anti-Malware and SUPERAntiSpyware in all 6 of them.

Unless you have a slow connection and too many IE add-ons, there's probably some other reason for it.

----------------------------------------------------------
Oceana908's Avatar
Oceana908 Oceana908 is offline
Computer Specs
Member with 600 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Dec 2003
Location: South Australia
21-Sep-2012, 05:23 PM #5
flavallee, I was hoping to see a familiar 'old' face' on here Would you be able to help me try to find the problem? I have an NBN (National Broadband Network) satellite connection which has recently been upgraded in July to all new components and while it is faster than my old satellite connection it probably still isn't comparable to what others can get, but I am in a rural area. Another laptop I have here doesn't seem to be having the issue with IE that I am having.
flavallee's Avatar
flavallee   (Frank) flavallee is offline flavallee is a Trusted Advisor with special permissions. flavallee has a Profile Picture
Computer Specs
Trusted Advisor with 55,565 posts.
 
Join Date: May 2002
Location: Hillsborough county, Florida
Experience: Advanced
21-Sep-2012, 05:40 PM #6
When I noticed you're in Australia, I was hoping you aren't in the "boonies" (or whatever they call it there) and limited to using 56K dial-up.

I've got no experience with satellite connections, so hopefully someone who does can assist you.

You might also consider having your thread moved to the NETWORKING section.

-----------------------------------------------------------

Last edited by flavallee; 22-Sep-2012 at 09:24 AM..
Oceana908's Avatar
Oceana908 Oceana908 is offline
Computer Specs
Member with 600 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Dec 2003
Location: South Australia
21-Sep-2012, 05:56 PM #7
I don't believe it is my network connection because Firefox and Chrome are working brilliantly on this laptop, and IE is working on my old desktop and another laptop we have here.

We are about 200km (124 miles) from our capital city of Adelaide, so no, not quite the outback!
tiberriver256's Avatar
tiberriver256 tiberriver256 is offline
Computer Specs
Member with 15 posts.
 
Join Date: May 2012
Location: Wyoming, USA
Experience: Intermediate
21-Sep-2012, 06:02 PM #8
Hey guys

Just a suggestion here but if you do not have any issues while using Firefox, I would say it's more likely to be an issue with a Plug-In or Toolbar rather than a networking or ISP issue.

A Few Things to Try

1. Resetting Internet Explorer 9 to default settings (Instructions here)

2. Microsoft has a Fix-it for Internet Explorer 9 performance issues that might take care of the issue. You can find it here.

3. Microsoft has another Fix-it for Internet Explorer 9 hanging and freezing. You can find it here.

**Disclaimer: Flavallee is obviously way more experienced than me and I may be totally off. But it's worth a shot

Good luck,
tiberriver256
Oceana908's Avatar
Oceana908 Oceana908 is offline
Computer Specs
Member with 600 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Dec 2003
Location: South Australia
21-Sep-2012, 06:43 PM #9
Thanks for your input tiberriver256, I had a bit of a look previously at resetting IE9 but didn't do it, will have a look at all your suggestions and see how it goes. I should add that I am quite impressed with how Chrome works with Facebook and the game of Scrabble and Words with Friends I play through there. Much quicker than when IE9 was working properly!
tiberriver256's Avatar
tiberriver256 tiberriver256 is offline
Computer Specs
Member with 15 posts.
 
Join Date: May 2012
Location: Wyoming, USA
Experience: Intermediate
21-Sep-2012, 07:29 PM #10
Google Chrome Rocks!
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑