Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Windows Vista Windows Vista
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

error concerning AcLayers.DLL


(!)

Eyemicah's Avatar
Eyemicah Eyemicah is offline
Computer Specs
Junior Member with 2 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: May 2007
Experience: Advanced
23-May-2007, 08:07 AM #1
error concerning AcLayers.DLL
As of today i get the following error when i open a (new) internet explorer window:

iexplore.exe - Bad Image

C:\Windows\AppPatch\AcLayers.DLL ie either not designed to run on
Windows or it contains an error. Try installing the program again using
the original installation media or contact your system administrator or
the software vendor for support.


I also have the exact same error when i start Battleifiel 2142, only then with:

rundll32.exe - Bad Image

the rest is the same.
All programs seem to work normal.


I'm trying to remember what my last actions were, before i had this prolem, i dont know for sure anymore, but maybe it was one of these actions:
1. Doing a defragmentation with diskeeper 2007. I also did a boot-time defrag, with paging file and MFT. I'm not sure, but i think he didn't quite finish the defrag when the computer suddenly restarted. Then at the welcome screen i got an error that the pc couldn't log in. I restarted again and the system did a checkdisk run, after that, all seemed normal again.
2. I installed Apache 2.2 with php and mysql. those programs seem to work well.

I don't really know if one of these actions has to do anything with the error though.


I allready searched the internet about this problem, i saw alot like mine, but not quite the same. Most of what i found was on xp, and i'm using vista home premium 64-bit.

I also found a site (http://www.driverskit.com/dll/aclayers.dll/1.html) where i could download a new aclayers.dll file from. Only i dont really know if its a good idea to replace mine with that one...

Cause i saw alot of posts where people had to post a hijackthis log, here is mine:

Code:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:33:50, on 23-05-07
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.00.1904)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16386)

Running processes:
C:\Program Files (x86)\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe
C:\Program Files (x86)\Grisoft\AVG7\avgcc.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\ieuser.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Users\AlexA\Desktop\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.nl/ig?hl=nl
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = 
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = 
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = 
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AsioThk32Reg] REGSVR32.EXE /S CTASIO.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files (x86)\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgcc.exe /STARTUP
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nlaapi.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\napinsp.dll
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O13 - Gopher Prefix: 
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~2\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DLL
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Apache2 - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\bin\httpd.exe" -k runservice (file missing)
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgupsvc.exe
O23 - Service: AVG7 Resident Shield Service (AvgCoreSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgrssvc.exe
O23 - Service: Diskeeper - Diskeeper Corporation - C:\Program Files\Diskeeper\DkService.exe
O23 - Service: Windows Media Center Service Launcher (ehstart) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: MySQL - Unknown owner - C:\Program.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\qwave.dll,-1 (QWAVE) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\CyberLink\Shared Files\RichVideo.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Secondary Logon (seclogon) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\SLsvc.exe,-101 (slsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\SLsvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

I hope someone can help me!
Eyemicah's Avatar
Eyemicah Eyemicah is offline
Computer Specs
Junior Member with 2 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: May 2007
Experience: Advanced
23-May-2007, 02:15 PM #2
Is there no one who can help me with this program?
shatira's Avatar
shatira shatira is offline
Computer Specs
Junior Member with 1 posts.
 
Join Date: Jul 2007
Experience: Advanced
14-Jul-2007, 12:07 PM #3
AcLayers.Dll errors
I had the same problem, and Microsoft hot fix took care of it
http://support.microsoft.com/kb/933590
robbiem's Avatar
robbiem robbiem is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Aug 2007
05-Aug-2007, 10:07 PM #4
I'm having exactly the same problem as Eyemicah.

Unfortunately, shatira's fix did not resolve the problem.
robbiem's Avatar
robbiem robbiem is offline
Junior Member with 2 posts.
 
Join Date: Aug 2007
06-Aug-2007, 03:10 AM #5
After some searching around, I found that uninstalling "Update for Microsoft Windows (KB935280)" fixed the problem.
The thread I found suggested re-installing it again afterwards, but it broke again when I did it.
see: http://www.vistax64.com/vista-genera...-messages.html for more details.
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Forum Jump

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑