Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

RunAs error


(!)

mrsh's Avatar
mrsh mrsh is offline
Junior Member with 3 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2010
Experience: Advanced
30-Apr-2010, 05:41 PM #1
Question RunAs error
Hi all

Our users have restricted domain user accounts (i.e. no admin rights). So we use the Run As command from time-to-time for admin tasks, such as running a defrag. However, since we upgraded from Windows XP SP2 to Windows XP SP3 with all critical hotfixes upto 25-March-2010, logon as a standard domain user & execute the Run As command, we get the error "windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item". We can logon as an admin, right-click any EXE file & Run As fine but this defeats the object & is unnecessary, although it suggests it's a permissions issue.

We have uninstalled IE8 and Run As works fine for standard domain users but it's not a practical solution because our company needs IE8 for various reasons. It seems the Run As command is reliant on Internet Explorer. Is it anything to do with the "enable memory protection to mitigate online attacks" option in IE8's Advanced settings? We've searched but cannot find any related Group Policy setting(s) to disable this option.

We then looked at the Data Execution Protection (DEP) settings in 'Control Panel > System > Advanced > Performance Settings'. We changed the DEP setting from "Turn on DEP for essential Windows programs and services only" to "Turn on DEP for all programs and services except those I select:", rebooted when prompted and Run As now works fine for standard domain users. But we are concerned this will cause problems down the line so want to avoid changing the default DEP setting and even if we did we would need to find a way to automate this change on 1500+ machines (reg key or GPO?).

Has anyone else encountered this Run As problem and overcome it, if so, how please?

Thanks
Scott

mrsh's Avatar
mrsh mrsh is offline
Junior Member with 3 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Apr 2010
Experience: Advanced
04-May-2010, 04:12 PM #2
We discovered the "secondary logon" service was stopped and set to manual so we started it and set it to automatic and Run As works as before.

Hope this helps others.

Scott
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads
Title Thread Starter Forum Replies Last Post
Runas Domain Admin for a program seamlessly everytime alphapotent Networking 1 09-Mar-2010 06:06 PM
Using runas from within a .cmd asgt Windows XP 3 20-Dec-2008 08:12 AM
how to apply group policy to a runas user? masked369 Windows XP 4 15-Oct-2008 01:05 AM
wftadfi16*.*dll errors rcsinj Virus & Other Malware Removal 0 09-Sep-2008 07:41 PM
empty the Runas user anme box redearl Windows XP 0 27-Aug-2008 09:09 PM

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2