Advertisement

There's no such thing as a stupid question, but they're the easiest to answer.
Login
Search

Advertisement

Windows XP Windows XP
Search Search
Search for:
Tech Support Guy > > >

Revert To Windows Classic


(!)

eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 03:23 AM #1
Revert To Windows Classic
A few days ago when I booted my netbook I noticed that the taskbar, start menu, etc. had all gone back to Windows Classic theme (however the Welcome Screen stayed as XP, as did the 'Turn Off' and 'Log Off' dialog boxes.) I resarted and it booted with the XP theme.

However, when I booted yesterday, it was back to Windows Classic. I was also having some WLAN trouble so I simply shut down. When I turned it on today the same thing has happened, Windows Classic again.

When I go to Control Panel > Display > Themes, I am given no XP theme option, nor am I given one when I go to the Appearance tab.

Help appreciated.
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 04:36 AM #2
Try doing a system restore point back before this issue began.
Have you scanned your computer for Malware or Viruses?

If the Default XP theme was somehow deleted then click
this link to download and install it. XP Default Themes

Hope this helps,
Jim

Last edited by Hermitt43; 12-Jun-2010 at 04:55 AM..
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 04:53 AM #3
Yes, I've scanned with both MBAM and Trend Micro Internet Security Pro.
Both turned up no results besides the usual couple of tracking cookies.

I'll try restoring to about 4 days ago and see if that fixes the problem.

EDIT: The last restore point is from a week ago, however problems only started within the last 3 days, should I still restore?
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 04:58 AM #4
Quote:
Originally Posted by eloisek View Post
Yes, I've scanned with both MBAM and Trend Micro Internet Security Pro.
Both turned up no results besides the usual couple of tracking cookies.

I'll try restoring to about 4 days ago and see if that fixes the problem.

EDIT: The last restore point is from a week ago, however problems only started within the last 3 days, should I still restore?
Yes. BTW, I edited my first post so read it again.

Jim
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 05:03 AM #5
Alright, will try restoring now.
Also, I can't recall doing anything that may have deleted the XP theme. I haven't touched any system files / registry entries / etc, and I haven't even changed any display settings in around a month.
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 05:15 AM #6
Quote:
Originally Posted by eloisek View Post
Also, I can't recall doing anything that may have deleted the XP theme. I haven't touched any system files / registry entries / etc, and I haven't even changed any display settings in around a month.
You might have been HACKED.
I think I got hacked on the 9th of this month by some JERK who deleted my Email account while I was sleeping. I called my ISP and they had no idea how it got deleted.
All I had to do to fix it was re-create the account in Outlook Express.

Jim
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 05:33 AM #7
Restored to the 5th June, problem still there >_<.

Also, the WLAN trouble I was having came up again, basically when I open the Wireless Connections window it contains the message 'Windows cannot configure this wireless connection', WZC, etc.

Had to restart twice before wireless would connect, as far as I know it's only my computer doing this, two others are connected and have had no problems.

Could these two be connected?
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 06:23 AM #8
eloisek, I have absolutely NO experience with wireless connections.
You'll have to ask one of the TSG experts to help you with that.

Did you download and install that Themes zip file?
Install the file to:
C:\Windows\Resources\Themes
It should replace your lost themes.

Jim
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 06:27 AM #9
The link you provided is broken.

I'll post in the Internet & Networking board about my connection problems, would it be better to write it all again or just link to this post?

Thanks.
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 06:43 AM #10
As for the connection problem, just write it all again in the Internet & Networking board.

Sorry about the broken link.
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 06:45 AM #11
Sorry, but that link keeps taking me to this: http://www.angelfire.com/sys/dlparent.shtml

Which is broken...confused!
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 06:52 AM #12
There's more than one way to skin a cat. LOL
Copy & Paste the link below into your browser address bar and press ENTER.

angelfire.com/80s/hermitt43/XP_Default_Themes.zip
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 06:56 AM #13
Ah, of course.
My knowledge is elementary but lacking in several areas, i.e. teh intranets.

Other than the hacked theory, do you have any other ideas as to why this happened? Thanks for the link, by the way (:

EDIT: Error messages "No files to extract" and "File is corrupted or damaged" when attempting to extract and open .zip file respectively. Grr.
Hermitt43's Avatar
Hermitt43   (Jim) Hermitt43 is offline Hermitt43 has a Profile Picture
Computer Specs
Member with 752 posts.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rich Hill, Missouri - USA
Experience: Intermediate
12-Jun-2010, 07:06 AM #14
Quote:
Originally Posted by eloisek View Post
Ah, of course.
My knowledge is elementary but lacking in several areas, i.e. teh intranets.

Other than the hacked theory, do you have any other ideas as to why this happened? Thanks for the link, by the way (:
I sure don't.
Quote:
EDIT: The last restore point is from a week ago, however problems only started within the last 3 days, should I still restore?
I think it's odd that I got hacked 3 days ago and your issue started 3 days ago. Hmmmm.
eloisek's Avatar
eloisek eloisek is offline
Computer Specs
Junior Member with 27 posts.
THREAD STARTER
 
Join Date: Jun 2010
Experience: Novice
12-Jun-2010, 07:09 AM #15
Just to add, following your 'hacked' theory, before I updated my antivirus from Norton to Trend Micro, I was reciving alerts from Norton literally every 2 minutes about a 'blocked intrusion attempt' and things like that, but Trend Micro hasn't warned me of such thing, which makes me think it's not blocking these attempts?
As Seen On

BBC, Reader's Digest, PC Magazine, Today Show, Money Magazine
WELCOME TO TECH SUPPORT GUY!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.


Tags
boot, classic, revert, theme, winxp

(clock)
THIS THREAD HAS EXPIRED.
Are you having the same problem? We have volunteers ready to answer your question, but first you'll have to join for free. Need help getting started? Check out our Welcome Guide.

Search Tech Support Guy

Find the solution to your
computer problem!




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools


Similar Threads
Title Thread Starter Forum Replies Last Post
IE, Firefox, iTunes all revert to start page Donofs Virus & Other Malware Removal 17 01-Jan-2009 02:24 PM
Windows Theme reverting to Classic for 3 sec and Audio Stop Working/Crash xinan Windows XP 0 07-Nov-2008 09:11 AM
Windows Boxes and taskbar/start menu turns to windows classic Gillie Windows Vista 1 18-Jul-2008 05:06 PM
WinXP Reverting back to Windows classic??? Kayne Windows XP 3 06-Nov-2005 10:08 PM
My Custom Desktop Icons Keep Reverting to Windows Default Icons CobraKahn Windows XP 17 17-Jan-2004 10:49 PM

WELCOME
You Are Using: Server ID
Trusted Website Back to the Top ↑

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2