1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

98se reinstall lost 256 color bit

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by xico, Apr 23, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. xico

    xico Thread Starter

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    29,787
    Hi!

    I just did a reinstall on my 98se after formating, and my color in display only has 2 color and 16 bit color and the website all look weird, like Im in safe mode--but there is no 256 color bit. Any suggestions will greatly be appreciated.
     
  2. xavier57

    xavier57

    Joined:
    Oct 23, 2002
    Messages:
    192
    You have to install the display drivers. If it is a brand name computer, you may go to the manufacturer's web page, look for the download area, and find the windows drivers for the specific model. If it is not a brand name, open the case and look for the motherboard's make and model. It should be stamped somewhere on the board. It is very easy on SOYO and other motherboards because they stamp the model number on big letters. Other manufacturer's make it difficult, you have to look all over the place, sometimes with a magnifier and a flashlight. If you find the make and model, go to the web page and download the drivers. All this applies to "onboard" video. If it is an AGP or PCI display card, you may remove it from the board, get the make and model and the rest is the same: find the site and download. Good Luck, Xavier57
     
  3. DblTbl

    DblTbl

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    32
    It sounds like your drivers for your video card may have ta be reinstalled. Windows may have installed a generic driver that doesn`t work 100% with what you have for a video card. Try finding out exactly what you have for a video card and download the driver from the manufacturer`s web site if possible.
     
  4. xico

    xico Thread Starter

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    29,787
    Hi Guys! Thanks for the info. I still have not solved the problem, but Im on Micro Star International's board--forum. So, there's hope.

    BUT--it seems to me that when I was reinstalling there was a message that came up that asked me if I wanted 16 bit or 32 bit, and I believe I chose the 16 bit. So if I can't figure out what to do at Micro Star, I format and reinstall--which I really don't mind because it gives me a chance to refine what Im doing.

    Thanks again,

    Xico :D
     
  5. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Do you mean FAT 16 or FAT 32? If so, that has nothing to do with your color.

    It's not onboard video is it?

    Why do you keep trying to break this computer :D :D
     
  6. xico

    xico Thread Starter

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    29,787
    LOL LOL Actually ROFLMAO

    Xico :eek: :D
     
  7. xico

    xico Thread Starter

    Joined:
    Jun 29, 2002
    Messages:
    29,787

    And cause it looks funny
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/223169

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice