1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Access 2007 Switchboard

Discussion in 'Business Applications' started by tjnichols, Jul 15, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. tjnichols

    tjnichols Thread Starter

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    10
    Hello. I want to have my switchboard open when the database opens. I knew how to do this in 2003 but I am lost in 2007.

    Thanks!

    Tonya Nichols
     
  2. OBP

    OBP Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    18,834
    It is the same as 2003, either use an "Autoexec" macro or the Start-up properties.
    Of course in true Microsoft fashion they have hidden the start-up, it is now in the Round Icon at the top left corner of the database.
    Access Options>Current Database.

    There are lots of useful properties in there.

    Can I suggest that you download the free Interactive – Access 2003 to Access 2007 command reference from the Microsoft Office site.
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24668
     
  3. tjnichols

    tjnichols Thread Starter

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    10
    Great! Now how do I get the old form to not startup? I am using the Contact Management template and it comes up with the Contact List form as the default when the database is launched.

    Thanks!
     
  4. OBP

    OBP Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    18,834
    Replace it with the form you want, either in the macro or the startup.
     
  5. tjnichols

    tjnichols Thread Starter

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    10
    When I went to Access Options / Current Database - it didn't have a form there so I entered the one I wanted. I don't know where to remove the form that comes up. I will post it so you can see what the problem is first hand.
     

    Attached Files:

  6. OBP

    OBP Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    18,834
    There is a Macro called "Autoexec" which the database runs before anything else.
    Just delete the macro or replace the form with the one you want. But don't do it for both Start-up and Macro.
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1061153