advice on graphics cards

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

joeheathuk

Thread Starter
Joined
May 29, 2004
Messages
87
HI. WAS THINKING ABOUT UPGRADING MY PC AND NEED NEW GRAPHICS CARD. THERE ARE SO MANY AND I'M NOT SURE WHAT TO LOOK OUT FOR. I'M IN UK AND MY PC IS COMPAQ PRESARIO 5000 SERIES, AMD/DURON 700MHz WINDOWS 98SE. HAVE ALREADY ORDERED MORE RAM TO ADD TO CURRENT 64MB. I MAINLY NEED THE GRAPHICS CARD FOR GAMES. ANY ADV ON WHAT CARD OR TYPE OF CARD I WOULD NEED WOULD BE GREAT. THANKS.
 
Joined
Jul 29, 2002
Messages
548
Hi Joe,

Before you go spending money, find out what exactly what you have. It maybe that you don't have a AGP slot which will drastically tie you down if you wish to play games on the cheap. It also sounds like you are running SDRAM, which is getting expensive these days.
What games are you wanting to play?
Could you pop the side panel off and get us the manufacturer and model of the motherboard? That would be a major help to us.
 
Joined
May 3, 2003
Messages
2,612
As previously posted you will find your options limited for upgrades. It might be that you can upgrade the processor to an athon, but the whether you can stick an AGP card in there is debatable. It might be better to set a budget for a new PC, thinking about what games you want to run and what budget you can stretch to, any upgrades you make to your existing sytem might not be reuseable in a new PC........so may be a waste of £.

For a decent prebuilt PC look at mesh or carrera
 

joeheathuk

Thread Starter
Joined
May 29, 2004
Messages
87
it is a Compaq 06E4h board. any sugestions. i've already got 256 of sdram ready to install. it is the correct type for my compaq. but no advice is really given on which graphics cards will suit on the internet. also been told that it has pci and agp expansion slots.
 

joeheathuk

Thread Starter
Joined
May 29, 2004
Messages
87
Finally Got Round To Opening The Tower. However As I'am A Novice I Am Unable To Tell What Is Occupying My Agp Slot. I'd Guess It Is The Original Video Card As The Monitor Cable Is Plugged In There. However Compaq State That Some Of The 5000 Presarios Have Their Card On The Actual Motherboard And Not In A Slot? IT DOESN'T GIVE A MANUFACTUER NAME ON THE CARD BUT UNDER HARDWARE DEVICES/DISPLAY ADAPTORS IT SAYS NVIDIA VANTA/VANTA? Any Suggestions And Does This Help My Enquiries? Anybody? THANKS
 
Joined
Jan 31, 2003
Messages
2,392
..using just the info you provided, try these links for some further info:

COMPAQ PRESARIO 5000 SERIES

--------------------------------------------------------------------------
Compaq 06E4h motherboard

http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/9960

--------------------------------------------------------------------------
COMPAQ PRESARIO 5000 SERIES

http://www.hp.com/cgi-bin/cposuppor...s&qry=motherboard+specs&Submit.x=9&Submit.y=6

Compaq Presario 5000T desktop PC quick links
http://www.hp.com/cgi-bin/cposuppor...,c_hp&spname=Compaq Presario 5000T desktop PC
--------------------------------------------------------------------------

COMPAQ PRESARIO 5000
http://www.google.com/search?num=30&hl=en&lr=&ie=UTF-8&safe=off&q=COMPAQ+PRESARIO+5000&btnG=Search

06E4h motherboard
http://www.google.com/search?hl=en&...=06E4h+motherboard&btnG=Search within results

daniel_b23804
 
Joined
May 3, 2003
Messages
2,612
Not sure if thats an AGP 1.0 slot, if it is its limited to 2xAGP 3v cards, so the newer cards wont work as they run on 1.5v, that would severely limit your upgrade choices. It looks like you can upgrade the processor as long as its one with a 100mhz bus speed.

It might be time to bite the bullet and get a new mobo.
 
Joined
Mar 16, 2002
Messages
13,404
How many current games can you play with an old duron700, not many i would think. New pc (y)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top