1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Aero in Sun VirtualBox?

Discussion in 'Windows 7' started by TerryNet, Apr 12, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. TerryNet

    TerryNet Moderator Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    79,902
    First Name:
    Terry
    I have Windows 7 RC installed as a guest in Sun VirtualBox. The installed Display adapter is "VirtualBox Graphics Adapter."

    I have not been able to get aero working. Troubleshooting transparency and other aero effects results in the attached message.

    Is this simply a VirtualBox restriction, and I should just wait and see if there is a future update? (I have the latest Guest Additions.)
     

    Attached Files:

  2. tomdkat

    tomdkat Retired Trusted Advisor

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    7,148
  3. DoubleHelix

    DoubleHelix Banned

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    24,388
    Are you running the latest version of VirtualBox? Have you posted the question on the VirtualBox forums? The second link tomdkat posted hasn't been updated since Windows 7 was released and is in the Mac forum.

    I've had really flakey results with Windows 7 and VirtualBox. It's actually crashed my system. I now use VMware Workstation, and it works just fine with Aero on Windows 7 guest systems.
     
  4. TerryNet

    TerryNet Moderator Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    79,902
    First Name:
    Terry
  5. TerryNet

    TerryNet Moderator Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    79,902
    First Name:
    Terry
    Yes, latest version 3.1.6r59338. No; you mean this isn't the only forum on the web? :)
     
  6. tomdkat

    tomdkat Retired Trusted Advisor

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    7,148
    Doh! I wasn't aware the thread on the VirtualBox forums was in the Mac OS forum BUT it was last updated on March 10, 2010. Isn't that after W7's official release? :)

    Peace...
     
  7. lunarlander

    lunarlander

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    11,879
    I don't think the VirtualBox's emulated graphics adaptor supports areo. I didn't bother trying to get that feature working. It's just eye candy.
     
  8. TerryNet

    TerryNet Moderator Thread Starter

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    79,902
    First Name:
    Terry
    I don't need it in VirtualBox; just wanted to see if I was overlooking some simple setting or whatever.

    Some of the aero features are more than eye candy, and can be productivity enhancements.
     
  9. Squashman

    Squashman Trusted Advisor

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    19,786
    Not even sure if you could do it with the latest version of Virtual PC.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Aero VirtualBox
  1. lanas
    Replies:
    18
    Views:
    633
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/916441

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice