AGP Texture Acceleration Not Available

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

computerpain

Thread Starter
Joined
Nov 24, 2002
Messages
156
Howdy,
My AGP Texture Acceleration is Not Available in DXDIAG.
I have installed and reinstalled various Detenator Drivers in attempt to get this to work. I have installed a couple new versions of my Ali AGP driver in forms of a stand alone and an integrated driver. I have installed the latest version of my system BIOS and checked and checked it's settings. I have uninstalled and then installed again RivaTuner and tweaked with its settings. I have installed older versions and up to date version of Direct X. I have uninstalled my graphics adapter and agp driver and rebooted. I believe I have done everything in attempt to make AGP Texture Acceleration Available in DXDIAG. All where done in combinations from research of this problem on the web. My graphics card had it enabled at one time. I am not sure when it became unabled. But I cannot remedy the situation. Attached is my DirectX txt file. Please help me resolve this problem. I have spent too much time on it and wondering if I am overlooking something. Help me please. You are my only hope TechSupportGuys and Gals.

Thanks,
Computerpain
 

Attachments

computerpain

Thread Starter
Joined
Nov 24, 2002
Messages
156
I fixed it all! Here is the article I got from www.evga.com:

KB No:_471 Date Entered:_6/3/2002 Last Modified:_8/6/2002
Topic Why is the AGP Texture Acceleration grayed out in Dxdiag. I am currently using an ALi chipset motherboard. Also, I am getting horrible 3DMark scores and poor peformace in games.
Article Somtimes, AGP is disabled with the latest Detonator drivers for motherboards that use the ALi chipset and AGP Texture will be grayed out in Dxdiag. Customers will experience huge loss in performance and low 3DMark scores. Some people have fixed this issue by doing the following:

1. Get RivaTuner.

2. Go to the Power User tab.

3. Click on the Match Database button.

4. Under System, find EnableAliAGP.

5. Right click on this and choose the lightbulb to enable it.

6. Restart your computer.

Rivatuner is available at http://www.guru3d.com/rivatuner/



:D
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top