All of a sudden, Outlook 2000 keeps shutting down

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

blast9

Thread Starter
Joined
Sep 28, 2004
Messages
39
All of a sudden, to quote, "Outlook has encountered a problem and needs to shut down"

Running XP sp-1

Can't even check my settings as it only stays open for a few seconds.

This behaviour coincided with me trying to send a 1.5 meg attachment, then all of a sudden it just started playing up the outgoinng email just stayed in the Out-Box... No other error message to give me a clue... nothing!

I ended up reinstalling Office 2000 and all service packs to SP3 twice to no avail....

Any ideas?
 

blast9

Thread Starter
Joined
Sep 28, 2004
Messages
39
That was my initial thought as well, but several scans show negative, also there aren't loads of unexplained processes in Task manager, and CPU load/RAM usage were quite normal... I don't think its a virus, but... (?)
 

blast9

Thread Starter
Joined
Sep 28, 2004
Messages
39
I did have problems removing items from the out-box, but it also kept shutting down before delete was completed. Also send/receive would cause it to shut down.

This morning it was a little more stable, and I was able to delete the files which I thought may have been causing the problem (.DXF file for a CAD program), and things calmed down... a little bit. Still shuts down every now and tehn with the same error message...

BUT, clicking send/receive now brings up an error warning 0x80070057...

Apparently this points to faulty set-up of the POP3 settings, but they're exactly as before when it worked flawlessly: In fact I can receive, but not send.

Tried the same with Outlook Express 6, and no problems at all...

Any ideas would be much appreciated!
 

blast9

Thread Starter
Joined
Sep 28, 2004
Messages
39
Gosh...

Still doing the same thing.

I deleted the account, and created a new one with the same details... The Data File was automatically linked to. Still comes up with the same send receive error, and shuts down too.

Actually, I couldn't find a drop-down menu item to manually connect to te Data File... How is this done in Outlook 2000 other than Import/export, which I believe is not the best way?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top