1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

an unusual everquest problem

Discussion in 'Games' started by thered, Dec 20, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. thered

    thered Thread Starter

    Joined:
    Dec 17, 2000
    Messages:
    14
    i returned home from vacation a couple of weeks ago to find that since everquest's new expansion, i cannot play. i will explain the series of problems and solutions (?) that i have tried to correct the problem to lead you to where i am at now. first, when i would double click the icon on my desktop, i would get an error: "failed to load EQGfx_Dx8.DLL". i downloaded directx 8.1, as per eq's suggestion, and now when i double click on the icon, i get the new patch window pop up (as should be), but after the downloading is complete, i get a new error message: "no 3d devices found".
    i assumed that i needed to just download the proper drivers for my video card, which i did. my video card is RAGE PRO TURBO AGP 2X. the file i downloaded is "wme_r128_4_13_7192". this was the file recommended by the EQ tech page for all rage pro video cards. unfortunately, when i attempt to run this file (it is saved in my documents), i get only part way through the installation process and get another error message: "severe: the display driver is not compatible with the display adaptor(s) installed in your system".
    in a nutshell, will downloading the new drivers fix the problem of "no 3d devices found", or is there something else that i must do?
     
  2. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
  3. thered

    thered Thread Starter

    Joined:
    Dec 17, 2000
    Messages:
    14
    i am confused by your response. i re-read my listing and i don't see that i mentioned having a rage 128. and what "this card and drivers" are you referring to?

    thanks,

    thered
     
  4. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
    this file wme_r128_4_13_7192 that you posted is for a rage 128, the one I posted was for a RAGE PRO TURBO AGP 2X. I think you downloaded the drivers for the wrong card
     
  5. Matrikx_

    Matrikx_

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    95
    You mentioned that your display adapter was not compatible in some way to your vidoe card. You may want to download the latest driver for your display adapter. Some video cards conflict with the display driver so it may be worth your time to check
     
  6. thered

    thered Thread Starter

    Joined:
    Dec 17, 2000
    Messages:
    14
    thanks brianF, you were absolutely correct. i downloaded the proper driver and was able to get into everquest; however, a new problem has arisen. i only have 96ram, so when an everquest screen pops up to select the settings for various screen resolutions, lighting, etc., i cannot get the required ram below 109. i believe that i am choosing the minimum settings, but whenever i connect to the game, the graphics are all screwed up. any suggestions?:confused:
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/62435

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice