1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Audio Card Won't Work

Discussion in 'Hardware' started by F1r3fr3nzy, Jan 24, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. F1r3fr3nzy

    F1r3fr3nzy Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    5
    I bought a Sound Blaster Audigy 4 off eBay and barely got my computer up and running to test it, well my computer doesn't even detect the card so I thought maybe I had gotten ripped off, before jumping to conclusions I tested it on another one of my machines and it works perfectly fine....So then I thought ok maybe its my pci port, put one of my ethernet cards in it, works fine..heres my computer specs:

    Asus P5P800 Mobo
    Pentium4 3ghz HT
    1GB ram


    Got any ideas?? I'm stumped...

    Thanks.
     
  2. norton850

    norton850

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    7,794
    Try disabling onboard sound in BIOS
     
  3. F1r3fr3nzy

    F1r3fr3nzy Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    5
    I did still the audio card wasn't detected
     
  4. norton850

    norton850

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    7,794
    Put it in a different PCI slot. In Device Manager anything listed under Other Devices?
     
  5. F1r3fr3nzy

    F1r3fr3nzy Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    5
    Theres 4 PCI slots, tried all 4, nothing shows up in device manager. However when I put another card in any of the pci slots, like an ethernet card, it works fine...
     
  6. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    reset the bios
     
  7. F1r3fr3nzy

    F1r3fr3nzy Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    5
    That is one thing I haven't tried yet, i'll give it a shot in a bit.
     
  8. brite750

    brite750

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    13,404
    make sure you go back in after reset and disable on board sound again
     
  9. F1r3fr3nzy

    F1r3fr3nzy Thread Starter

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    5
    Okay I reset the bios, disabled onboard audio, still it will not detect the audio card..anymore ideas?
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/538075

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice