1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Audio Jack plays both channels via Left side only

Discussion in 'Virus & Other Malware Removal' started by machv, Jun 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. machv

    machv Thread Starter

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    349
    I have put this in the virus section rather than hardware because this problem has appeared on my friends computer too. Actually his was first to have the problem. He thought it was his headphones and bought a new pair still nothing doing. I thought it was his system because he had dropped it, but then my system now is experiencing the same symptoms. I have tried a speaker test without headphones and the built in speakers play both channels properly it is only through the audio jack that this problem occurs. It plays the left channel normally and the right channel lower and through the left side also. I have tried a safe mode system restore and reinstalling the audio drivers. The other symptom that I am experiencing is with the WPD driver regarding my external USB 2.0 card reader not reading cards. I had the same thing with the built in SD card reader too but fixed it with a driver reinstall, but I can not find a download to reinstall the WPD and uninstalling then reinstalling does not work. The error is code 10 device cannot start.

    Both are ASUS laptops his a K53T mine a X53U. I am assuming it is a virus and not a buggy windows update that is causing this. Please let me know what you need from myself in order to help me fix this problem like a Hijack log and anything else that you need. Thanks. If I should try asking in hardware first please let me know too. Thanks and have a great day.:eek:
     
  2. machv

    machv Thread Starter

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    349
    Also all my restore points except the one that was created for the SD card reader were gone too.
     
  3. machv

    machv Thread Starter

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    349
    Well this is odd. My headphones were designed for a smartphone and has a mic too. So it is a three ring plug. I just tried a regular two ring headphone set and they work fine. So I am at a loss as to why they all of a sudden decided to stop working as they had before. So in light of this new development it may be coincidental that both my friend's and my system are acting up. And that the WPD problem is related to a buggy update. I am going to rollback each update one by one to see which one is causing it. I shouldn't have to rollback too many as it is a recent problem. Anywho I will close this thread if I find that the problems are not virus related. Thanks to those that have viewed and maybe started researching this problem for me. Bye for now.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1056715