Audio missing

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

spuik

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2006
Messages
58
Hey guys, I'm new here. :rolleyes:

Ok I lost all my audio all of a sudden. I've tried three different sets of speakers, none work. There are no mutes on, all of the sliders in volume control are up at 100%.

The problem occured when I tried to get sound from my earphones. Didn't work so I checked volume control for the sliders. Looked good, so I thought whattahell, I don't them earphones anyway. But now there was no sound from the speakers either. So I'm thinking I messed something up. But there was nothing wrong with the sliders. I checked device management, and there was an exclamation mark next to my audio device. I installed a new audio driver and the mark went away but I didn't hear any sounds. Then the mark came back. Did this back and forth a couple times, uninstalling the the device and installing again, plugging and unplugging, updating the driver. Exclamation mark came and went all the time.

Right now there is no exclamation mark and the device should be working properly. Still there is no sound. I've tried system restore and motherboard author's drivers. What's wrong?
 

spuik

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2006
Messages
58
Thanks for your reply. My soundcard is on the motherboard so I think it's ok.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
Un-insdtall the audio drivers and reboot and then re-install the software even if Windows does.
 

spuik

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2006
Messages
58
I've done that many times. Uninstalled everything in safe mode, then rebooted normal mode, canceled windows's installs and installed everything manually. Nothing helps.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
Before I tell you to get another sound card and try it I want you to do a HijackThis

To download HJTsetup.exe To Download HijackThis go to the following: http://www.thespykiller.co.uk/forum/index.php?action=tpmod;dl=item5
Filename = 1137518044HJTsetup.exe
Save the file to your desktop.
Double click on the HJTsetup.exe icon on your desktop.
By default it will install to C:\Program Files\HijackThis.
Continue to click Next in the setup dialog boxes until you get to the Select Additional Tasks dialog.
Put a check by Create a desktop icon then click Next again.
Continue to follow the rest of the prompts from there.
At the final dialog box click Finish and it will launch Hijack This.
Click on the Do a system scan and save a log file button. It will scan and then ask you to save the log.
Click Save to save the log file and then the log will open in notepad.
At the top of the Notepad HJT log screen, hit Edit then Select All then click Edit and then click Copy doing that copies the text to the clipboard, you won't see it yet....
Open a TechSupportGuy forum Reply window for this thread, to have ready to paste the Hijackthis log into. Click once to place the typing cursor in the reply window.
At the top of your TSG/browser window, hit Edit then Paste
You should see your copied Hijackthis log appear in the reply space....then, submit the reply
DO NOT have Hijack This fix anything yet. Most of what it finds will be harmless or even required.
 

spuik

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2006
Messages
58
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 3:15:01 PM, on 7/11/2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Google\Gmail Notifier\gnotify.exe
C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
C:\WINDOWS\system32\RunDll32.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\unsecapp.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\uTorrent\utorrent.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Hijackthis\HijackThis.exe

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [{0228e555-4f9c-4e35-a3ec-b109a192b4c2}] C:\Program Files\Google\Gmail Notifier\gnotify.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NVRaidService] C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O16 - DPF: {8E0D4DE5-3180-4024-A327-4DFAD1796A8D} (MessengerStatsClient Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary/MessengerStatsClient.cab31267.cab
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

That's it right there.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
I am not the resident person here on the HJT team but there seems to be a chunk missing out of the log between these lines

C:\Program Files\Hijackthis\HijackThis.exe
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx = missing data
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll

There is some very needed data that is suppposed to be there could you re-do and re-post please.
 

spuik

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2006
Messages
58
Did it again, got this. Looks similar to me:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 3:23:32 PM, on 7/11/2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Google\Gmail Notifier\gnotify.exe
C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
C:\WINDOWS\system32\RunDll32.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\unsecapp.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\uTorrent\utorrent.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Hijackthis\HijackThis.exe

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [{0228e555-4f9c-4e35-a3ec-b109a192b4c2}] C:\Program Files\Google\Gmail Notifier\gnotify.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NVRaidService] C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O16 - DPF: {8E0D4DE5-3180-4024-A327-4DFAD1796A8D} (MessengerStatsClient Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary/MessengerStatsClient.cab31267.cab
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
 

Blink182

Banned
Joined
Jul 8, 2006
Messages
602
ozrom1e said:
I am not the resident person here on the HJT team but there seems to be a chunk missing out of the log between these lines

C:\Program Files\Hijackthis\HijackThis.exe
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx = missing data
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll

There is some very needed data that is suppposed to be there could you re-do and re-post please.
Thats the way its sposed to be.
 
Joined
Jul 13, 2005
Messages
170
I have just got same problem as you. I was upgrading my windows XP then suddenly the sound is gone. I updated my sound card driver, I got it from driver-guide.com. please make sure that you download proper driver for your motherboard. have a nice try.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
spuik said:
No, sadly not. I've tried drivers a thousand times.
I do not think the drivers talked about were the soundcard drivers but the sound drivers for the motherboard. They are two different drivers. THese drivers are the ones installed usually right after you reinstall windows and are installed along with the buss drivers and special system drivers. You can usually get this driver from the CD that came with the motherboard or from the motherboard manufacturer's web site.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top