Audio-video -- out of synch

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

WarmCurb

Thread Starter
Joined
Mar 15, 2004
Messages
464
I'm using the latest version of Media Player Classic (6.4.9.0). Everytime I fast forward to a certain point in a video, the video lags behind the audio and then once synched, the video is sped up for 4 seconds. This may be a codec issue, but I'm not sure which one I need.
 
Joined
May 12, 2007
Messages
392
Best thing to do if you think its a codec issue is to install the K-Lite codec Pack (link below). it installs pretty much every codec you'll need to play any video. But it sounds like it might not be a codec issue. Maybe your computer just can't keep up with it when you seek too far in a video and when it finally catches up it plays the video faster to sync up to the sound. its happend to me before. but you can try downloading and installing the codec pack and see if it helps.

K-Lite Codec Pack Link:
http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm
 

WarmCurb

Thread Starter
Joined
Mar 15, 2004
Messages
464
ViprXX said:
Best thing to do if you think its a codec issue is to install the K-Lite codec Pack (link below). it installs pretty much every codec you'll need to play any video. But it sounds like it might not be a codec issue. Maybe your computer just can't keep up with it when you seek too far in a video and when it finally catches up it plays the video faster to sync up to the sound. its happend to me before. but you can try downloading and installing the codec pack and see if it helps.

K-Lite Codec Pack Link:
http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm
I know my computer can handle it because video worked fine prior to a HDD format a couple days ago. I forgot to reinstall K-Lite this 2nd time around so I'll give it another try -- thanks.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top