1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Award BIOS

Discussion in 'Hardware' started by nobles, Oct 7, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. nobles

    nobles Thread Starter

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Messages:
    49
    I have an ancient machine which has a major problem at the moment. It stems from the fact that I removed the CMOS battery in an attempt to reset the BIOS password which was lost. The BIOS is Award BIOS and no back door password works even though I tried hundreds off the net.
    I reinstalled the CMOS after 10 min or so and switched the machine on only to find a blank screen and a continuous intermittent beeping...each beep lasting 3 secs or so....thats all it does..cannot boot to windows cannot enter the BIOS....NOTHING...
    Any ideas?????
     
  2. kiwiguy

    kiwiguy

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    17,584
    Continuous long beeps suggests that the RAM is incorrectly seated.
     
  3. cavtek

    cavtek

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    183
    Hi Nobles, Did You Remove Any Jumpers From The Mobo ? How Old Is The Cmos Battery ? The Cmos Battery Should Be Installed With The + (positive) Side Facing You.
     
  4. nobles

    nobles Thread Starter

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Messages:
    49
    The CMOS is ancient...but it is seated correctly...I will check the RAM and get back to you all...
     
  5. nobles

    nobles Thread Starter

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Messages:
    49
    OK the RAM is seated correctly aswell...any further ideas
     
  6. neosage

    neosage

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    255
    If you know what bios version your pc is using, use this to decipher what the beeps mean.
     
  7. nobles

    nobles Thread Starter

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Messages:
    49
    DANG...the weirdest thing...the machines been off for say 15 min....just turned it back on and it works????????
    Boots to windows...just like it never happened....ALL VERY ROSWELL if you ask me!

    Thanks ALL
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/281964

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice