Bad IP address

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

srumfelt

Thread Starter
Joined
Feb 5, 2005
Messages
11
I cannot get on the internet. My cable internet company came out and they said after 2 hours looking into it that my cable is working fine. I am going thru a linksys router. I can go onto xbox live but cannot get onto the internet using windows explorer. The cable company told me that it looked like the bad ip addresses that were in my ip address were keeping me off the internet. I called linksys about it and they said to disable the firewalls and the bad addresses should clear. I disabled xp and mcafee firewall but still have the bad ip addresses and cant get on the internet.
This is close to what my Ip address looks like.
Ip address-This one reads out like it should.
Subnet Mask-This one reads out like it should.
Then another IP address: fe80--2c0:26ff:fe7n:94f7%4
Tunnel adapter teredo tunneling pseudo interfaces
IP Address- fe80::5445:5245:44f%5

Tunnel adapter teredo tunneling pseudo interfaces
IP address fe80:5efe:my real IP address.100x2

How can I reset this or clear it to get my ip address to read right and hopefully get me back to using the internet again. I also am abe to use my program using window xp just cannot get on the internet. Let me know I would appreciate it.
 

srumfelt

Thread Starter
Joined
Feb 5, 2005
Messages
11
When I do the release it gets rid of the bottom bad Ip tunnelk address but the rest is still there. When I do a renew the last bad address comes back.
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Try bypassing the router and connecting directly to your PC. Do you run any VPN client software?
 

srumfelt

Thread Starter
Joined
Feb 5, 2005
Messages
11
No, as far as I know i do not run any vpn client. Not sure what it is. I have xp with service pak 2 and mcafee security pack 2005 which has privacy, firewall, spam and virus protection. It is just a home computer do not run remote on it. It is not tied to other computer. I use a router to run my xbox thru it. I will try what you suggested though. Thank you
 
Joined
Jul 7, 2004
Messages
7,235
Looks like your Winows XP has IPv6 running on it. I would suggest changing it to IPv4 because most things except specialized apps use IPv4.

Also is there any special reason your running a tunnel? Do you have to connect in remotely anywhere? If not then remove that as well.
 

srumfelt

Thread Starter
Joined
Feb 5, 2005
Messages
11
I do not know how to get rid of the tunneling I did not put it on there unless I did it by accident. I am not doing anything remote how do i remove this and how do i get ipv4
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
You uninstall IPv6, which is nothing but trouble, and you'll revert to IPv4.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top