1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Battlefield Bad Company 2 hard freeze/blue screen after ~10 minutes online play

Discussion in 'Games' started by Unrealevil, Mar 18, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Unrealevil

    Unrealevil Thread Starter

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    28
    When I play BC2 online, I am able to get into a game for ~10 to 15 minutes before I get either a hard freeze or a blue screen, sometimes with a sound loop. Edit: Also, I played for about a month with no problems and I made no major changes to the computer during that time.

    This is only related to BC2 because I have played other games without issue, and I've searched on Google and found a lot of other people with this specific problem. The fixes they mentioned did not work for me. I disabled the onboard sound, I disabled sound altogether, I reinstalled PunkBuster, I changed the memory voltage, I updated to the right GPU driver. I ran Furmark and three passes of Memtest with no problems.

    I went to the Event Viewer, and maybe it's just because this last time was a hard freeze instead of a BSOD, but all it says is things like, "The system has rebooted without cleanly shutting down first." Edit: Looked at it again and I found one that says, "The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004fce028, 0x00000000bf800000, 0x0000000000200001). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: ."

    I'm on Windows 7 64-bit
    i5 2500k (not OC'd)
    HD 6950 (with a modified BIOS that unlocked the shaders of the 6970)
    4GB Adata RAM 1600
    Corsair 650TX
    GA-P67-UD3
     
  2. getsugatenso

    getsugatenso

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    385
    do you have an event ID or locale ID for the BSOD and does the same thing happen when you switch back to 6850 bios?
     
  3. Unrealevil

    Unrealevil Thread Starter

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    28
    That "bugcheck" event ID is 1001 if that's what you mean. I have not tried flashing back to the original 6950 BIOS, but as I said, I played for a long time with the modified one, plus Furmark and other games run fine.
     
  4. getsugatenso

    getsugatenso

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    385
  5. Unrealevil

    Unrealevil Thread Starter

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    28
    That's not the same as my bugcheck but I did look that up, thanks for the help. It was actually a false error, nothing to do with hardware. I went to the EA forums and apparently it's a problem caused by the latest PunkBuster update conflicting with Windows 7 x64.

    I reinstalled PunkBuster and disabled a lot of software stuff. I'm not sure what specifically did it, but it's working.
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Battlefield Company hard
  1. SWG
    Replies:
    5
    Views:
    131
  2. tonyacardo
    Replies:
    9
    Views:
    259
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/986682

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice