Beeps at start up

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

gwhitmyer

Thread Starter
Joined
Sep 3, 2002
Messages
29
accoording to the user of this workstation everthing was working fine ...then the system shut down and will not restart. after you press the power button you hear continuos beeps. amber idicator on the monitor. this is a e-machine p-4 processor...w98. how might i proceed?
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
I would first check the cpu fan to be sure it's spinning.......then the ram chips and the video card.......
 
Joined
Jan 24, 2003
Messages
4
I would suggest that the previous user may have moved / lifted the machine - even if it was only to retrieve a paper clip or something.
Some PC chassis are a little frail, and a component may have jumped from its socket - maybe even just slightly.
Remove the cover, re-seat everything (RAM, Video Card, PCI cards etc. taking normal anti-ststic precautions)as suggested by the previous post.
You can also check that the fans are spinning (a good guide that the Mo'board is powered up)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top