1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Big ahci-driver-bootldr/mng Headache

Discussion in 'Windows 7' started by ffxtwo, Aug 19, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ffxtwo

    ffxtwo Thread Starter

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    1
    "HARDWARE: Pentium G3220 on Haswell - Z87 chipset (asus z87-a MB)- 16gGB ram - SSD samsung 830 128Go"

    Hello,

    I have recently installed win7 Ultimate 64 bits +SP1 in ahci mode, made 2 acronis images (before and after many software

    installations)and used 15 days without problems.But,inexplicably,after a normal shutdown without install or updates,

    Windows has never boot!
    (Choice of windows repair or "start win normally",choosen and infinite black screen(no bsod), only 2 sec hdd led

    activity)

    10 times cold and hard reboot and Wall power unplug/replug..black screen!
    Motherboard naked and ram removed/reinsert,even each dimm separately ...black screen!
    Tested Windows repair dvd...boot problem finded, auto-repair and restarted... black screen!
    Re-windows repair: "windows cannot repair this computer auto" with theses details:

    "root cause foud: unspecified changes to sys config might have caused the problem,repair action: sys file integrity

    check and repair, result:FAILED , error code = ox490"

    But I dont have made any changes!

    Restored last Image...black screen!
    First Image...black screen!
    Second image..black screen!
    Restaured the two images in 4 other recent drives(ssd and hdd...)BLACK SCREEN!!!
    Restored another pc ahci windows image...black screen!

    Gave up and switch to sata-Ide mode...Windows started and ide drivers auto installed and restarted fine...whithout ahci

    performance I want for 2014 hardware.
    So my images are good(sata-ide mode) and all my others old no-ahci images work well with any disk.
    I have tested my two ahci images on anthother haswell system on ahci mode...black screen!
    Sata-ide mode...works as above.
    In order to return to ahci,I have tested to change ide drivers for sata drivers in device manager and restarted (with

    ahci switch in bios)...black screen!!!
    Note: all black screens are preceded of choice of "windows repair ; start windows normally"

    How can I use a windows ahci installation... with ahci? what is that "ahci-driver-bootldr/mng" problem?

    Thanks for help
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1131910

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice