1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

black screen after windows loading screen

Discussion in 'Windows XP' started by pinealtemple, Jan 22, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. pinealtemple

    pinealtemple Thread Starter

    Joined:
    Dec 21, 2002
    Messages:
    4
    My stats..

    Win XP
    ECS k7S5A motherboard
    AMD 1.4 ghz
    Radeon 9000 Pro
    PS 400w
    Envision 980-e (19" flat screen)
    I started getting a black screen after the windows loading screen about 5 months ago. So you understand the black screen is AFTER the windows splash screen, not before. At that time I was running Win ME and had a RAdeon 8500 64mb DDR. I can't say for sure, but I think this started very soon after I got the RAdeon 8500. I could temporarily fix it by logging into safe mode, then restarting. I was having a motherboard problem at the same time where it would reset my bios settings about once a week. So after about a month of the black screen issue I returned my motherboard for a new one(same model) and reformatted, upgrading to XP. Ok, things go well for about a month then start getting the black screen. I reformat XP again to fix it and it happens AGAIN. So I went out and bought RAdeon 9000 Pro thinking the video card was to blame. Just to note, the HD light is not on when the black screen comes up, also it does not eventually log me on, it stays a black screen forcing me to restart manually on front of comp. Radeon 9000 Pro did not fix it. I have reformatted 3 different times now and the black screen seems inevitable.
    I have latest video drivers, AGP drivers, XP SP 1, DirectX 9(was doing it on dx 8 as well). Everyone tells me it's a driver issue, but I'm thinking it's the motherboard now. I have a backup GeForce 2 Mx 200. I pop it in and it works flawless everytime. Am I having a motherboard/ATI conflict?? I had found a quick fix where I could just uninstall then reinstall the video drivers and it would boot up again, but as of today that stopped working for me. Please, please, please help me!!! Thanks!!
     
  2. dvk01

    dvk01 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    56,149
    First Name:
    Derek
    try using a lower resolution and a lower screen refresh rate on the graphics card
    It's quite possible your monitor can't handle the higher settings.

    This is very likely if everything works ok with a geforce 2mx 200 which has lower top resolution than a radeon 9000

    Derek
     
  3. pinealtemple

    pinealtemple Thread Starter

    Joined:
    Dec 21, 2002
    Messages:
    4
    I always set reso at 1024x768, 75 hz refresh. I can't picture that bein too much for me monitor. monitor says I can go up to 85hz with 1024x768. besides I cannot even get my screen to come up with the basic drivers that XP loads up to adjust me resolution. *sobs*
     
  4. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/114752

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice