Black screen of death with weird blue symbols

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

knowhowcomputers

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
7
Has anyone seen anything like attached photos? Done multiple google searches and nothing useful has turned up.

The computer is a XP x86 system with onboard graphics, motherboard has already been replaced. Don't know where to turn next.

Any help much appreciated.
 

Attachments

Joined
Apr 5, 2008
Messages
11,761
Howdy,

This is what you get when you start it up......with the new MB?.....what did the other MB do when you started it up same??
 

knowhowcomputers

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
7
Howdy,

This is what you get when you start it up......with the new MB?.....what did the other MB do when you started it up same??
Well both the old motherboard and the new motherboard have the same issue. The system will be used (light office use) and will suddenly lock up with weird black screen at random points. There is no pattern to it really.
 
Joined
Apr 5, 2008
Messages
11,761
Did you replace the Memory aswell....or did you use the memory from the old MB?

Are you using the intergrated Graphics card on the new MB?
 

knowhowcomputers

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
7
only the motherboard was replaced. memory was as you said taken from the old machine. yep using integrated graphics too.
 
Joined
Apr 5, 2008
Messages
11,761
Have you tried a different monitor as a test

Do you have any other Memory you can use

You can run a memtest on that memory but you will need to burn an ISO image to CD.......and restart the PC with the disk in the CD drive and have it set to boot from CD-Rom

http://www.memtest86.com/download.html
 
Joined
Apr 5, 2008
Messages
11,761
Just to understand...the only things the same in the new MB are Memory and CPU..correct?

and did you reinstall the Operating System on the new MB?
 

knowhowcomputers

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
7
we've yet to try a different monitor, or run a memory test. Plan to do this when the machine is next available. Just wondered if anyone had seen something like this before. Thanks for your input so far :).
 
Joined
Apr 5, 2008
Messages
11,761
Did you reinstall the Operating System on the new MB?

I would first suspect Memory.......and once you have checked another monitor...then CPU is all that is left
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

No members online now.
Top