1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Black Screen when moving windows across desktop

Discussion in 'Windows Vista' started by Steele84, Apr 2, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Steele84

    Steele84 Thread Starter

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    7
    Hello, I searched the forms and browsed the first 10 pages of threads and didn't see anything on this so I apologize if this is already on here somewhere.

    I have updated Xp home to Vista Home Basic (old version) and downloaded SP1. My problem is when moving an open application across my desktop I get a black screen lock up. This has happened with my creative console and my X-fire program on a number of occasions. I just grab the program and move it out of the way and the O/S blacks out and I have to do a Hard restart. Hope someone has an a clue of what is up thanks.

    Q6600 (Stock 2.4), 4 gigs ram, 3870 X2 GPU, X-fi sound, Vista Home Basic Upgrade (old version)
     
  2. unbidden

    unbidden

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Messages:
    1,469
    You updated - does this mean you installed Vista over the top of XP? Though this is supposed to be a workable upgrade, doing so usually creates more problems than it is worth. What I would do is back up all my critical data (my docs - favorites - address book - music + video etc.) Then run a clean install of Vista.

    http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_upgrade_clean.asp
     
  3. Steele84

    Steele84 Thread Starter

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    7
    Thanks for the responce, that is a great option I will have, but I don't really have the time right now to go back and run this stuff twice. But I will use it as a last resort.

    I would still like to attempt to fix this problem without scrapping and reinstall, so if anyone else has had a issue like this I would be very grateful in learning how you fixed it , thanks
     
  4. unbidden

    unbidden

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Messages:
    1,469
    Did you update your graphics drivers?
     
  5. Steele84

    Steele84 Thread Starter

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    7
    yup CCC 8.3
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Black Screen moving
  1. Glacina
    Replies:
    1
    Views:
    861
  2. ShaunG76
    Replies:
    1
    Views:
    867
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/699680

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice