1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Black screen with moveable cursor after splash screen

Discussion in 'Windows XP' started by Kiwichick, Feb 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Kiwichick

    Kiwichick Thread Starter

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    9
    Going to my sisters tonight to attempt to fix her PC. Was working fine this morning but this afternoon - Upon startup everything runs fine until after the windows splash screen everything goes black and the only thing visable is a cursor, but nothing to click, cannot ctrl=alt=del, cannot right click. Cannot enter safe mode at all, last good configuration doesn't work either. Computer is still running, fan whirring, lights flashing. Fan has been cleaned and power supply checked, no change. Cannot get into anything to run explorer or virus check. She is running Windows XP SP3. I'm unsure of when sp3 was installed. I understand this may be an issue, along with video and graphics drivers, display settings, corrupt registry, flat CMOS battery or loose internal connections.

    My questions are -
    What can I do to actually get into the computer to check if it may be these problems?
    Does anyone know of any more problems that could be causing this problem?
     
  2. allheart55

    allheart55

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    2,284
    Welcome to TSG, Kiwichick. :) You stated....

    It's very possible that in cleaning the machine something may have become loose. (It happened to me before,
    a sata cable wasn't completely connected.) Check all of the connections at both ends. Any cables or straps
    need to be tightly seated to the HDD as well as the connection to the mobo.

    Before you open the case, disconnect all peripherals and press the power supply button in for approx. 30 seconds
    to drain the remaining flea power. It sounds like a loose cable to the drive.
     
  3. Kiwichick

    Kiwichick Thread Starter

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    9
    I have the CPU at my place now, so will be able to work on it a little easier. Will definately try tightening all cables and connections but I don't think cleaning the fan caused the problem as it was already there before I cleaned the fan.

    Will post back after I've had a play with it, let everyone know how I get on.:)
     
  4. Kiwichick

    Kiwichick Thread Starter

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    9
    plugged it all in and it wouldn't even turn on properly, all it did was try to read the cd drive. Tried running the hard drive through another win98 computer but it wouldn't run properly. Don't really want to run it through my comp incase it has a virus.

    Now all it does when I try to start it is the fan starts running on the processor and that's it.

    Is it Fried?
    Power Supply?
    Processor?

    Will keep you posted.:confused:
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/799937