Blank screen + bios problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Wastelands

Thread Starter
Joined
Jan 31, 2019
Messages
6
I newly built a pc with
MSI B450 TOMAHAWK
Ryzen 2700x
16x2GB Corsair Vengeance ram
GTX 1060 6GB
I first tried to install windows 7 yesterday failed. I got into bios with windows 10 today and it was all broken. resolution was lowest and texts started overlapping. It even froze occasionally. I somehow went through and installed windows 10 today. Everything was fine after untill it installed graphics driver. My monitor suddenly went blank. No signal detected it says. I restarted pc. Monitor works fine until I log into Windows. Also, my pc shuts down and restarts whenever I ender M-Flash mode to update (re-install) bios. And exits M-Flash mode.
I tried:
resetting motherboard
another pc (that I was using before and somehow got same monitor problem)
another monitor
new DVI cable
uninstall graphics
plugged out and plugged in ram, battery and graphics card. Tried them on different slot too.
I attached a pic of bios.
 

Attachments

Joined
Sep 21, 2007
Messages
11,983
Go into Safe Mode and uninstall that graphics driver you are using. Win 10 then would use the basic drive with low resolution. Then go to the web site of the graphics card vendor and download the latest driver. Install that one and see what happens.
 

Wastelands

Thread Starter
Joined
Jan 31, 2019
Messages
6
Go into Safe Mode and uninstall that graphics driver you are using. Win 10 then would use the basic drive with low resolution. Then go to the web site of the graphics card vendor and download the latest driver. Install that one and see what happens.
sadly tried that too.. no good tho
 

managed

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
May 24, 2003
Messages
13,618
First Name
Allan
Have you tried the Auto button on the Monitor ?
 

managed

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
May 24, 2003
Messages
13,618
First Name
Allan
It's not a driver problem, no driver is loaded when you go into the Bios.

Try resetting the Cmos/Bios using the jumper on the motherboard.
 

Wastelands

Thread Starter
Joined
Jan 31, 2019
Messages
6
It's not a driver problem, no driver is loaded when you go into the Bios.

Try resetting the Cmos/Bios using the jumper on the motherboard.
I tried latest version of windows and that did not work. I gave up and brought that to pc repair shop just today... ;(
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top