1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

blue screen

Discussion in 'Windows Vista' started by billy1davis, Mar 6, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    I have a Sony Laptop and have used every help I can find to prevent the "blue Screen" problem. I have done th f8 and tried all the solutions. It will not support the "safe mode" I even went through the cmd prompt and did all the entries of "ren default default.old and the other 4 like that and then the "copy" modes to match still nothing. I have read hundreds of entries about this problem and tried anything that sounded hopeful but I guess I haven't hit the magic one yet. I do not have the disk nor will it run in the safe mode to re-install.
    Help?
     
  2. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,686
    First Name:
    Frank
    What's the complete model number of that Sony VAIO laptop?

    -------------------------------------------------
     
  3. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    28217673 7003798
     
  4. Rich-M

    Rich-M

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    22,443
    What is the bsod error message?
     
  5. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    there is no message...goes from sign on to a blue screen after log in. It does eventually go to the screen saver and an update for apple i tunes came in and updated and no problems with that and then right back to the blue screen...no message at any point an dI have tried all the options on the dos menu from doing the f8 thing.
    One time before all this started I got a funny message before sign on...something like you need to sign on as the admin or choose not to have the tool bar I think???
     
  6. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,686
    First Name:
    Frank
  7. Rich-M

    Rich-M

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    22,443
    You mention having tried all the solutions from F8 but have you tried choosing the cmd prompt and typing in "chkdsk /r" without the quotation marks and ok to either mount the drive or do checkdisk on restarting? This sounds like a bad hard drive to me.
    It also sounds like the real problem may be close to the beginning of the drive where a product like Hard Drive Regenerator might fix it to get past the problem. There is a trial version but you can only repair one sector at a time with the trial but if it does repair even 1 then you know that is the problem.
    http://www.dposoft.net/hdd.html

    You could then try running a Linux Live-cd like Ubuntu or Puppy Linux to copy off files and data to a flash drive or mobile hard drive and then replace the hard drive.
    http://puppylinux.org/main/Download Latest Release.htm
     
  8. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    model pcg-7176p
     
  9. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,686
    First Name:
    Frank
    I'm having trouble finding the support site for your laptop.

    There should be a number on it that starts with VGN or VPC.

    Which country do you live in?

    -----------------------------------------------------------
     
  10. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    usa but we bought it overseas in Singapore or Malaysia.
    Other than the numbers I gave you there is none other that I can find. Hope this helps?
     
  11. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,686
    First Name:
    Frank
    I had no luck at the Malaysia or Singapore support sites.

    Without confirming its exact identity, I can't help you any further.

    ----------------------------------------------------------
     
  12. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    It was made in China...that help?
     
  13. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,686
    First Name:
    Frank
    Its support site is in Chinese and not in English.

    -----------------------------------------------------------
     
  14. billy1davis

    billy1davis Thread Starter

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    7
    Dang.......no transaltion avaialble onthe site I would guess.
     
  15. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1144308

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice