Broke Friends Old Computer

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

striper

Thread Starter
Joined
Feb 1, 2005
Messages
4
turn on computer and it seems like its working then jumps to win 95 screen,then says missing system file to complete setup "press any key to continue" when you press it shuts off,any help would be appreciated :confused:
 

striper

Thread Starter
Joined
Feb 1, 2005
Messages
4
Is there any way i can hook up a old pc to my xp pro to fix it,if so directions please.
 
Joined
Nov 28, 2001
Messages
730
there are a number of ways - but to advise you we need more info on the 'old' computer. what OS does it have on it, and can you get into the OS? what ports does it have in the back - any USB's? what about a network card?
 
Joined
Oct 18, 2002
Messages
730
If you mean installing the harddrive from the old PC in the new one than it all depends what problems you are having as to weather this is the best course of action.
Posting a detailed list of problems along with the hardware and operating systems involved may elicite a better solution to your problem
 

striper

Thread Starter
Joined
Feb 1, 2005
Messages
4
I ran some simple maintenance on his 400 mhz win95 64 ram ,u know scan disk ,clean hard drive, defragmentor.and im not sure but i think he ran windows setup (i didnt even know u could do that) so ne way i didnt work because he doesnt have the original disks that came with the computer.so when he restarted it would begin to load normal with the black screen,numbers words loading,then it will go to the windows 95 screen then immediately it would say setup could not complete because some file was not found(i will be posting the exact file name later when i get it sorry)then press any key to continue if u press a key it would turn off the computer,and if u press nothing a few seconds later it would turn off. So i was hoping with this info if anyone could help or have any suggestions ,i figure we could just reboot system ive done it to my computers before and it worked ,but when we put a win 98 disk in his cdrom it didnt work.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Hi and welcome. The exact error message would be helpful.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
I see we have two threads for the same problem. Let me merge both threads so we aren't chasing our tails asking the same questions over again.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Can you tap the F8 key and get a menu to choose safe mode?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top