1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved Browsers Not Working

Discussion in 'Web & Email' started by bellsofireland4, May 27, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. bellsofireland4

    bellsofireland4 Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    3
    I'm using an HP laptop with Windows 8.1. A few days ago (I haven't had time to really delve into it until now) my browsers suddenly stopped loading any and all web pages. Mostly I use an older version of Firefox (because I can't live without my roomy bookmarks toolbar and the newest Firefox doesn't support it). Firefox just gets stuck on the TLS handshake phase forever. I tried Internet Explorer and SRWare Iron as well, and had the same problem. All websites refuse to load. Then I remembered I have a 4th browser: Avast Secure Browser. So I tried that one, and was able to access my email and a few other sites, but not all of them. And once I remembered that, I remembered that I recently updated the Avast Secure Browser, because Avast wouldn't stop bugging me about it. It's possible that I did this right before my browser trouble began, but I'm not positive. (Perhaps Avast put some security measure in place that hinders all my other browsers?) Restarting my computer and resetting my internet connection did not help. And the browsers are the only things that don't work. My Dropbox is online and functioning, and my Trillian instant messenger works just fine. My phone, my kindle, and my roommate's laptop all are working just fine with their browsers and the internet. Any help you can provide would be appreciated. Thanks for your time!
     
  2. bellsofireland4

    bellsofireland4 Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    3
    As a sidenote, at this moment I can neither open Avast, nor shut it down using the Task Manager. I feel like Avast has gone rogue.
     
  3. dmccoy

    dmccoy

    Joined:
    Oct 7, 2017
    Messages:
    4,489
    First Name:
    Darrin
    Have you tried resetting your browsers to default. If that doesn’t help then boot into safe mode with networking and see if the pages load correctly.
     
  4. bellsofireland4

    bellsofireland4 Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    3
    I actually solved this issue by disabling Avast in the Startup tab of my Task Manager and restarting my computer. Once Avast wasn't running, my browsers worked fine. So I uninstalled Avast (and its secure browser) and reinstalled it *without* the secure browser, and now all of my other browsers work just fine. Thanks anyway.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1210800

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice