Bsod

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Hi, I've had the following happen to me 3 times in the last couple of weeks here is the error message I am getting the past 3 times "a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated.

If this is the 1st time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps.

Check to make sure any new HW or SW is properly installed. If this is a new installation, ask your HW or SW manufacturer for any windows updates you might need.

If problem continues, disable any new HW or SW. Disable bios memory options such as shadowing or caching. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press f8 to select advance startup options and then slect safe mode."

Technical info Stop: 0x000000f4 (0x00000003, 0x8218d530, 0x8218d6a4, 0x805d1140)

Should I do as it says to do or can I wait for more tech help from the forum on what could be causing this issue? Can I please get some help with this issue from more experienced people who may have dealt with this problem before? I would greatly appreciate it.

thank you
 

bonk

Banned
Joined
Sep 8, 2005
Messages
11,097
Try and narrow it down by going to the EventViewer
Check under System and Applications
Look for a Red X at about the time this may have happened.


Double click on the error and see what it says
If there is a blue hyperlink click on that for more info.


To get to EventViewer click Start>>Run type eventvwr.msc click OK

Let us know what you find.
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
No errors anywhere in event viewer. Anything else I can try. As always, thanks for helping bonk. I am wondering if I should just backup my data and re-install the OS????
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
I get a couple of bsod and I wanted to post my log here to be looked at, please?

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 12:28:22 PM, on 2/9/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\Executive Software\DiskeeperLite\DKService.exe
C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\jusched.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\JAM Software\SpamAware\SpamAwareOELauncher.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\DOCUME~1\john\LOCALS~1\Temp\Temporary Directory 1 for hijackthis.zip\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SpamAwareOELauncher] C:\Program Files\JAM Software\SpamAware\SpamAwareOELauncher.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: Diskeeper - Executive Software International, Inc. - C:\Program Files\Executive Software\DiskeeperLite\DKService.exe
O23 - Service: iPod Service - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
When I walked a way from my computer it was working. Came back in a half an hour and I was looking at a screen of

"cliet MAC addr: 00 17 76 5a ed dd guid: 2f43329b cea3 11da9943 0012febb946pxe-e53: no boot filename received.

PXe-m0f: exiting intel boot agent. No bootable device - insert boot disk and press any key"

I did that and I came back with the same error so I booted pc back to normal.

Can someone please help me out with these issues or recommend some ideas on what I should do. I apprecaite bonks and any other help.

Also, does this sound like a HW or SW problem, please?
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Can I please get some Moderator help with this. I would greatly appreciate it.

thank you
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Here's the info ""a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated.

If this is the 1st time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps.

Check to make sure any new HW or SW is properly installed. If this is a new installation, ask your HW or SW manufacturer for any windows updates you might need.

If problem continues, disable any new HW or SW. Disable bios memory options such as shadowing or caching. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press f8 to select advance startup options and then slect safe mode."

Technical info Stop: 0x0000007a (0xc07c1720, 0x0000000E, 0xf82e4384, 0x1c5fb860)

Should I do as it says to do or can I wait for more tech help from the forum on what could be causing this issue? Can I please get some help with this issue from more experienced people who may have dealt with this problem before? I would greatly appreciate it.

In between my 2 BSOD's I have completely re-installed windows XP. If any of you guys have any suspicions would you say this is OS or HW related, please?
 
Joined
Dec 3, 2006
Messages
327
If you have reinstalled Windows I would lean more towards a hardware problem. Your second post with the Stop 0x0000007a looks like it could be caused by failing RAM. Download and run memtest and check your memory.
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
Where can I get memtest, please? Also, have been having virtual memory probs as well. Do you think that leads to more info that it is HW related?
 

bruinator

Thread Starter
Banned
Joined
May 18, 2006
Messages
872
what do I put when it comes up saying "enter disk image source file name: ", please?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top