Bugcode_USB_Driver BSOD

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
I have been getting Blue Screen every once in a while from what the Blue Screen says is bugcode_usb_driver. In the last couple of months it happened every couple of weeks, but now it is becoming more frequent. I thought it was because my graphics driver was out of date but that wasn't it either.

It happens somewhat randomly. Sometimes I'll be reading a webpage and it'll go off, other times it's when I'm trying to set the computer to hibernate or sleep mode. It never goes off when I'm playing a game or watching a video. The computer acts normally and it boots just fine.

I'm on an Asus G60JX laptop running windows 7, I'll post the Sysinfo and some of the mini-dumps. I'll post anything else you guys need to help.

Thanks so much.
Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 430 @ 2.27GHz, Intel64 Family 6 Model 37 Stepping 2
Processor Count: 4
RAM: 3957 Mb
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTS 360M, 1024 Mb
Hard Drives: C: Total - 456934 MB, Free - 84933 MB;
Motherboard: PEGATRON CORPORATION, G60JX
Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled
 

Attachments

Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
If you post the minidumps in .zip form, I can try to help you.

Try using your computer without any USB devices connected.

When did the problem begin? Sometimes the date is important.

When did the computer last work well? What changed; a hardware or software install or removal; an update to W7 or to a program [ anti malware, java, or an Adobe program for example ]?
Check your computer's W7 update history.

RF123
 

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
Here's are the dumps in a .zip

I believe that the problem started in the last couple of months of last year. The blue screens were so spread out that I thought that each time I fixed it. I don't think there were too many major software changes in that time from the update history.

The weirdest part about it though, most of the time nothing is plugged in when it crashes. Not even power, though it has crashed with things plugged in as well.
 

Attachments

Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
Please provide the steps you mentioned. I wouldn't want to waste your time suggesting something that you have already tried.

The blue screens were so spread out that I thought that each time I fixed it.
RF123
 

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
I made sure that my graphics driver was up to date, reinstalled steam as it was causing problems when a usb device was plugged in, uninstalled a bunch of programs that I had and wasn't using, made sure windows was updated, and and ccleaner a couple times.
 
Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
Dear Andy:
The most recent minidump references: usbhub!_DEVICE_EXTENSION_HUB

AND it notes a Vista Driver!
DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR: 0xFE

I'll analyze the rest, soon!

RF123
 

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
Thanks for that, I'll look up those drivers to see if I can update them.
 

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
I checked my model and there were no drivers that referred to what you posted. There was one usb driver thats a mouse utility that I'm going to try but I doubt it will help.
 
Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
I checked my model and there were no drivers that referred to what you posted. There was one usb driver thats a mouse utility that I'm going to try but I doubt it will help.
Look for motherboard or chipset drivers.

RF123
 
Joined
Dec 28, 2004
Messages
8,256
Return to the ASUS product page, copy the URL & paste it in a reply.

I couldn't find your ASUS because I don't know its series.

RF123
 

Andy03

Thread Starter
Joined
Apr 9, 2011
Messages
23
I installed the update they had for my intel chipset, not sure if it fixed anything though.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top