1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Built-in camera doesn't work

Discussion in 'All Other Software' started by littleone14, Apr 10, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. littleone14

    littleone14 Thread Starter

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Messages:
    2
    I'm been trying to make skype video calls but it says my camera is not connected. Every time I open the software ArcSoft Webcam Campanion 2 to see if my camera is connected. It says "A webcam was not found or is not working properly. Please click Connect button and try again." When I click on the Connect button and it says "Camera not found. The camera is either being used by another application or is not connected. Make sure the cam is connected and working properly." I tried to go into setup or BIOS to enable the camera but the camera is not even listed on the components. Please I would appreciate your help. Thanks

    My laptop is a Sony Vaio model VGN-CR260F operating system Windows 7 Professional
     
  2. leonidus2012

    leonidus2012

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    4
    1.
    a) Make sure device are connected and powered on
    b) Click Start->Run, enter: msinfo32. Click the + sign next to Components to expand it
    c) Click Problem Devices. Anything appear?
    d) If yes, click on it, Ctrl-A to select all, Ctrl-C to copy it, Ctrl-V to paste into next post
    e) On the other hand, if no devices are listed, tell me so


    2. download and install the latest driver for your webcam from official website
     
  3. littleone14

    littleone14 Thread Starter

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Messages:
    2
    Hi Leonidus2012,

    thanks for your quick reply! I did what you suggested and this appears when I click on Problem Devices:

    Controladora de dispositivo de almacenamiento PCI\VEN_104C&DEV_803B&SUBSYS_9015104D&REV_00\4&32B6E616&0&3AF0 Los controladores de este dispositivo no están instalados.

    Sorry it's in Spanish well in English would be:
    Storage Device Controller
    PCI\VEN_104C&DEV_803B&SUBSYS_9015104D&REV_00\4&32B6E616&0&3AF0
    The drivers for this device are not installed.

    Thanks a lot!
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1048764

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice